Site pictogram Tilburgers.nl

Parkeertarieven in weekend 50% omhoog

De parkeertarieven in de parkeergarages vanaf 01-01-2022.

Het college van Tilburg heeft besloten om met ingang van 1 januari 2022 de parkeertarieven in het weekend fors te verhogen.  Voor de parkeergarages Pieter Vreedeplein, Emmapassage, Koningsplein, 013 Tivoli en Schouwburg gaat het tarief per uur van € 2 euro naar € 3 euro, een stijging van 50%. Overigens bestond het tarief voor € 3 euro al door tijdelijke wijziging van de tarieven om drukte tegen te gaan op zaterdag door de 1,5 meter afstand vanwege Corona.

Tarief in Parkeergarage 013 Tivoli gaat door de week naar 1,70 per uur Foto: John Geerts

De parkeergarages in het kernwinkelgebied: Pieter Vreedeplein, Emmapassage en Koningsplein kosten op doordeweekse dagen € 2,00 euro per uur, dat tarief is ongewijzigd.
Voor de parkeergarage 013 Tivoli en Schouwburg door op doordeweekse dagen gaat het tarief naar € 1,70 euro per uur.

De oude parkeertarieven in de Gemeente Tilburg. Deze tarieven golden van 2018 tot 2021 (muv de Corona-aanpassingen)

Dit levert uiteraard extra geld voor de gemeente op. Het college: “Op basis van de parkeercijfers in de parkeergarages uit 2019 heeft de tariefdifferentiatie een positief effect op de parkeerexploitatie van ca € 760.000,- (incl. BTW). Daarbij is rekening gehouden met een zekere verschuiving van het bezoek van het weekend, naar de goedkopere doordeweekse dagen. Er is gerekend met een verschuiving van 5%.”

Op korte termijn wil de gemeente nog kijken wat er moet gebeuren met de parkeertarieven op straat: Het college:  “In het weekend  zijn straks de uurtarieven in de garage (€3,00) hoger dan die op straat (€2,20), wat niet wenselijk is. Omwille van het stimuleren van het parkeren in de garage door bezoekers zal het uurtarief in het weekend tenminste gelijk moeten zijn aan dat in de garages. Doordeweeks was parkeren op straat in de binnenstad al duurder dan in de garages en dat verschil wordt met de nieuwe tarieven zelfs iets groter.”

Mobiele versie afsluiten