Site pictogram Tilburgers.nl

Partij voor Volk en Vaderland?

Je kon er natuurlijk je klok op gelijk zetten. Na een periode van betrekkelijke rust, zaten we weer om een PVV schandaaltje verlegen.

De 4 mei herdenking werd al “opgesierd” door een publiekelijke woordenwisseling tussen PVV en PvdA, in het bijzonder mevrouw Mei Li Vos. Zij insinueerde dat PVV-ers beter weg konden blijven om hun in haar ogen dubieuze ideologie.

Wij riepen vorige week en roepen overigens nog op tot verbroedering, rust en acceptatie.

Wij hebben dus deze woordenwisseling naast ons neergelegd. 4 mei is nu eenmaal een te beladen moment om op een goedkope manier politiek te bedrijven. Zowel de PVV als de PvdA moeten zich hier gewoon niet aan wagen.

Zoals u, onze lezers, wellicht weten is Broedertwist redelijk politiek neutraal. Dat wil zeggen, wij wensen geen politieke kleur te bekennen. Waar wij wel een Broedertwist dood aan hebben is aan hypocrisie en politiek opportunisme!

Daarom is het niet opmerkelijk te noemen dat het juist de PVV is die zich wederom schuldig maakt aan bovenstaande feiten.

Na de avontuurtjes van Borreltje Brinkman, Sexy Sharpe, Handy Hernandez, Goochelaar van Bemmel, Linke Lucassen, de stuitende term “kopvoddentax” en het deportatie-idee over Tuigdorpen hebben we weer een nieuwe rel.

Want is het niet hypocriet om deel te nemen aan een 4 mei herdenking, terwijl je in jouw PVV vleugel van de Tweede Kamer zogenaamde Prinsenvlaggen hebt hangen? Voor uw herinnering: de Prinsenvlag werd in de jaren ’30 ingelijfd door de NSB en staat sinds deze tijd symbool voor extreem rechts en extreem nationalisme.

Om de hypocrisie nog wat kracht bij te zetten, citeren we Borreltje Brinkman nog maar even: ”Iedere verwijzing naar de NSB of Hitler zien wij als oproep tot politieke moord op onze leider Geert Wilders”, aldus Brinkman.

Dus, Borreltje een verwijzing vanuit uw partij zou dan suïcidaliteit impliceren? Volgen wij u zo goed?

Is dit ook direct vrijpleiten voor verwijzingen? Deze zijn immers makkelijk te maken.

Neem nu de hele kwestie over de zogenaamde “Kopvoddentax”. Kop= verwijzing naar het hoofd van een dier, Vodden= oude stukken textiel.

Als we er nu zo over nadenken is het eigenlijk heel dom van de PVV, je zou hoofddoekjes ook juist kunnen verplichten; herken je ze meteen!

Voor de niet moslims onder ons stempelen ze gewoon een aantekening in het paspoort en deporteren maar als zich niet aan de regels houden.

Wel vreemd dat dan juist de PVV tegen één Europa is. Hitler was dat immers niet. Één Europa met Duitsland als grote leider. De rest moet maar gewoon volgen. U voelt de vergelijking alweer aankomen?

Democratie is binnen de partij niet te vinden en de manier van publiek optreden van de partij heeft aardige gelijkenissen met propaganda.

Kunnen wij volgend jaar vlaggen met hakenkruizen verwachten ter herinnering aan “het heiligste symbool in het Hindoeïsme”? Geert Wilders, hij die pleit voor zwaardere straffen en vrijheid van meningsuiting. Hij die roept dat er meer respect moet zijn voor ordehandhavers. Zwijgt zelfs in het Arabisch in de rechtszaal wanneer hijzelf terecht staat en laat zich vertegenwoordigen door een man die te pas en te onpas de rechters bespot en wraakt. Zou deze man Wilders ook verdedigen als Wilders dezelfde opmerkingen over Thora zou maken?

Wanneer is Nederland eindelijk uitgekeken op het politiek hooliganisme dat wordt bedreven door de PVV?

Mobiele versie afsluiten