Site pictogram Tilburgers.nl

Paul Depla voorzitter Raad van Toezicht Zuidelijk Toneel

Paul Depla Foto: Lighthousestudio

Met ingang van 5 juni 2019 verwelkomt Het Zuidelijk Toneel (HZT)  Paul Depla  als de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht. Het in Tilburg gevestigde gezelschap kijkt uit naar de komst van Depla in wie zij een ervaren, betrokken en verbindende bestuurder herkent.

Paul Depla in een reactie: “Kunst en cultuur bieden bij uitstek gelegenheid tot ontmoeten. Of het nu gaat om een grootschalig dancefeest of een tête-à-tête in het theater; kunst en cultuur verbindt mensen. Je ontmoet er gelijkgestemden waarmee je samen kunt genieten van kunst.”

“En wat misschien nog wel belangrijker is: je ontmoet er ook andersdenkenden. Waarmee je in gesprek gaat en die je gedachten prikkelen. Zo brengt kunst mensen bij elkaar. Het Zuidelijk Toneel is daar een prachtig voorbeeld van. Ik ben er trots op daar mijn steentje aan te mogen bijdragen.”

Paul Depla volgt Ruud Vreeman op, die de afgelopen zeven jaar de rol van voorzitter binnen de Raad van Toezicht van Het Zuidelijk Toneel vervulde. Paul Depla was eerder wethouder in de gemeente Nijmegen en burgemeester van Heerlen. Sinds maart 2015 bekleedt hij de functie van burgemeester van Breda. Depla studeerde sociologie en politicologie en promoveerde later aan de Universiteit van Tilburg op een studie naar de vernieuwing van de lokale democratie.

Het Zuidelijk Toneel maakt theater. En meer. HTZ  richt zich op Nederland met een bijzondere aandacht voor de eigen regio: Noord-Brabant. Sinds 2010 is HZT gevestigd in Tilburg. Artistiek leider Piet Menu bouwt samen met een groep theatermakers uit Nederland en Vlaanderen aan een open en veelkleurig theaterhuis. Wat HZT en deze makers bindt is de drang om met het publiek in dialoog te gaan. Het werk van HTZ staat in de wereld, en de wereld maakt deel uit van het kunstwerk.

Mobiele versie afsluiten