Site pictogram Tilburgers.nl

Paul van Kemenade Quintet na twintig jaar opnieuw naar Zuid-Afrika

paul van kemenade Soul AfricLome Zuidafrikaanse kwela en Europese jazz smelten samen in deze samenwerking tussen het Tilburgse Paul van Kemenade Quintet en drie Zuid-Afrikaanse topmusici Feya Faku, Sydney Mnisi en Louis Mhlanga.

Al sinds 1994 spelen ze samen, net nadat Nelson Mandela werd gekozen als president van Zuid Afrika in april 1994. Er is destijds een zeven-weekse toernee gespeeld met 25 concerten en workshops in Zuid-Afrika.

De jaren daarna volgden er vele concerten in Zuid-Afrika, Nederland, Zwitserland, Duitsland en België. Eind november wordt deze 20-jarige muzikale samenwerking gevierd met een uitgebreide tournee in Zuid-Afrika en Botswana onder de naam Soul ‘Afrique bestaande uit Paul Van Kemenade, Peter Bast, Louk Boudestrijn, Wiro Mahieu en Rein Godefroy (uit Nederland), Louis Mhlanga, Feya Faku en Sidney Mnisi (uit Zuid-Afrika).

Paul Van Kemenade, altsaxofonist. Winnaar van de Boy Edgar Prijs, ontving de Podium prijs van de SJIN (de Nederlandse Jazz Foundation). Hij toerde uitgebreid in Europa, Canada en Zuid-Afrika Hij leidde ook een septet en het Podium trio. Daarnaast heeft hij gewerkt met de Surinaamse Music Ensemble, met Contraband (af en toe een bigband onder leiding van trombonist Willem van Manen), met van der Westen’s post-bop octet, pulsatie, het 1-2-3-4-5-Sextet, met Jasper van ’t Hof, en tal van anderen.

Wiro Mahieu, contrabassist en basgitaar speler. In 1996 won hij de Wessel Ilcken Award. Wiro speelt met het Paul van Kemenade Quintet, het Amina Figarova Septet, het Rob van Bavel Trio, met Sister Bop en de Willem Hellbreker Quartet.

Louk Boudesteijn, trombonist, componist en producer. In 2001 won hij de Erasmus Jazz Prijs en speelde in Carnegie Hall, New York met zijn B & W Quintet.

Rein Godefroy, pianist en componist, met een muzikale achtergrond. Rein trad op met vele grote spelers als Eef Albers, Peter Guidi, Benjamin Herman, Till Brönner en vele anderen. Als een bandlid Rein speelt met Enniwere (Braziliaanse Fusion), Panchito (Latin Jazz), EdgeBellyJazzDog (Jazz) en zijn eigen kwartet met Guy Nikkels, David Barker en Hendrik Vanattenhoven en tourde met hen in Egypte, Oostenrijk, Duitsland en Spanje. Momenteel wordt Rein beschouwd als een van de grootste piano-talenten in Nederland.

Feye Faku, trompettist,  flugelhornspeler en componist. De jongste telg van Winston Mankunku Ngozi Quintet.

Sydney Mnisi, gerespecteerd saxofonist. Mnisi heeft gespeeld met jazz-zwaargewichten Jonas Gwangwa, Hugh Masekela en Caiphus Semenya

Louis Mhlanga, getalenteerd gitarist uit Zimbabwe. Hoewel gitarist van beroep , houdt hij van alle instrumenten, van het traditionele tot het moderne. Mhlanga is een van Afrika’s meest gevraagde sessiemuzikanten.

Tournee “Soul’Afrique, Van Kemenade Quintet & Faku-Mnisi-Mhlanga”

  • 26 november 2014 @ 20:00 – 23:00, Milennium Jazz Restaurant, Gabarone Botswana
  • 27 november 2014 @ 20:00 – 23:00, Milennium Jazz Restaurant, Gabarone Botswana
  • 28 november 2014 @ 20:00 – 23:00, State Theatre Rendezvous, Pretoria, Zuid-Afrika
  • 29 november 2014 @ 20:00 – 23:00, The Orbit, Johannesburg, Zuid-Afrika
  • 30 november 2014 @ 20:00 – 23:00, The Orbit, Johannesburg, Zuid-Afrika
  • 3 december 2014 @ 20:00 – 23:00, The Crypt, Capetown, Zuid-Afrika
  • 4 december 2014 @ 20:00 – 23:00, The Crypt, Capetown, Zuid-Afrika
  • 7 december 2014 @ 13:00 – 17:00, Rainbow Jazz, Pinetown Durban
Mobiele versie afsluiten