Site pictogram Tilburgers.nl

Peiling: verkeer in de binnenstad; Cityring nog altijd niet populair

67% van de stemmers is niet blij met de Cityring

Het verkeer in de binnenstad, zo stelden we al eerder, houdt veel Tilburgers bezig. Daarom hebben we de afgelopen tien dagen er eens een peiling aan gewaagd. De vragen die we stelden waren: waar ergeren Tilburgers zich nou echt het meest aan? En: hoe denken Tilburgers over de Cityring, vantevoren en nu die bijna klaar is.

De Cityring is bijna af: succes of mislukking?

Met deze vraag zijn we de peiling begonnen. Met de wetenschap in gedachte dat de meeste mensen niet zo van verandering houden, waren we niet echt verbaasd dat 74% van de stemmers vantevoren tegen de Cityring waren. In dat licht is het opmerkelijk dat toch nog 12 stemmers die de Cityring niet zagen zitten, daar nu toch positiever tegenover staan.

Toch is het jammer dat zo’n omvangrijk en middelenslurpend project uiteindelijk door een ruime meerderheid niet gewaardeerd wordt; 67% van de stemmers is nog altijd niet gelukkig met de Cityring.

In de peiling ‘Top-10 verkeersproblemen in de binnenstad’ konden stemmers maximaal drie keuzes aanvinken uit een lijstje van tien. De Cityring kwam op de eerste plaats terecht met 41% van de stemmen. Verder blijkt vooral dat mensen problemen ervaren op plaatsen waar verschillende ‘soorten’ verkeer gebruik maken van dezelfde (beperkte) ruimte. Voetgangers ergeren zich aan fietsers, fietsers aan auto’s en vrijwel iedereen aan onduidelijke of onlogisch ingerichte ruimten.

De optie ‘Iets anders, namelijk…’ werd door vijf lezers aangevinkt en de reacties staan onder het oorspronkelijk bericht: klik hier.

De Cityring is nr.1 verkeersergernis volgens lezers van Tilburgers.nl. 29 lezers deden mee aan deze peiling
Mobiele versie afsluiten