Site pictogram Tilburgers.nl

Phons Timmermans krijgt Gouden Speld van gemeente

Phons Stokkermans ontvangt een gemeentelijke onderscheiding voor zijn jarenlange inzet op het gebied van de voetbalsport in Tilburg. Hij ontving de Gouden Speld uit handen van burgemeester Noordanus op zaterdag 3 november in het clubhuis van Sportclub ’t Zand aan de Bijsterveldenlaan 1.

Sinds 1965 is hij al lid van Sportclub ’t Zand. De liefde voor de club werd hem met de paplepel ingegoten door zijn vader, één van de oprichters van de voetbalvereniging. Van 1981 tot 1983 was Phons  vertegenwoordiger van het damesvoetbal. Daarna vertegenwoordigde hij als bestuurslid zes jaar de juniorenafdeling. In 1990 volgde hij zijn vader op als secretaris en nog altijd vervult hij deze functie met enthousiasme en betrokkenheid.Die inzet is de afgelopen jaren niet onopgemerkt gebleven. Al eerder – bij het 40-jarig bestaan van de vereniging – ontving hij de Zilveren Speld van de KNVB en de Zilveren Speld van de NKS.

Kort daarna werd hij benoemd tot regioafgevaardigde van de KNVB. Hij vertegenwoordigt nog steeds een aantal verenigingen. Voor Phons staat deze week in het teken van goud. De voetbalvereniging viert op donderdag 1 november haar gouden jubileum. Ook krijgt hij op 3 november de Gouden Speld uitgereikt van de KNVB.

Omdat hij ook meer dan 25 jaar bestuurslid is van sportclub ’t Zand, komt hij eveneens in aanmerking voor de Gouden Speld van de gemeente.

Mobiele versie afsluiten