Site pictogram Tilburgers.nl

Piet Menu volgt Matthijs Rümke op als artistiek leider bij Het Zuidelijk Toneel

De uit Vlaanderen afkomstige Piet Menu wordt per september 2015 de nieuwe artistiek leider van Het Zuidelijk Toneel. Hij volgt Matthijs Rümke op, die vanwege gezondheidsredenen zijn functie zal neerleggen. Tot die tijd blijft de Belg Piet Menu nog werken als directeur van De Brakke Grond en het Vlaams Cultuurhuis in Amsterdam.

Het Zuidelijk Toneel benoemt Piet Menu als intendant. Dat houdt in dat Menu, in tegenstelling tot zijn voorganger Matthijs Rümke, niet zelf voorstellingen gaat regisseren maar het artistiek beleid uitzet en daarvoor regisseurs kiest die daarbij passen. Daarnaast behoren het stimuleren van nieuw talent en het zorgen voor de Brabantse wortels ook tot zijn taken bij Het Zuidelijk Toneel.

Piet Menu studeerde in Brussel en Leuven. Sinds 2012 is hij algemeen directeur van het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam en hij was sinds 2008 artistiek leider van Het Huis van Bourgondië, het inmiddels opgeheven productiehuis in Maastricht. Hij was ook druk voor festival Cement, het festival voor jonge theatermakers uit Brabant en Limburg.

Hierdoor heeft hij veel contacten met jonge theatermakers én met theatermakers uit Zuid-Nederland en België. Dit zorgt ervoor dat Piet Menu goed past bij de ambities van Het Zuidelijk Toneel.

Matthijs Rümke heeft problemen met zijn gezondheid maar blijft tot september 2015 aan als artistiek leider. Onder zijn leiding van bijna 10 jaar verhuisde het gezelschap van Eindhoven naar Tilburg.

Mobiele versie afsluiten