Site pictogram Tilburgers.nl

Pieter Vos Ridder in de Orde van Oranje Nassau

ridder oranje nassauPieter Vos uit Tilburg ontving op donderdag 13 oktober een Koninklijke onderscheiding. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij krijgt deze onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet voor een betere zorg voor patiënten met kanker.
Locoburgemeester Erik de Ridder reikte de onderscheiding uit tijdens het afscheid van Pieter Vos als manager Klinische Fysica & Instrumentatie bij het Dr. Bernard Verbeeten Instituut. De uitreiking vond plaats na afloop van het afscheidssymposium in de Cantorzaal van de Postelse Hoeve, Dr. Deelenlaan 10 in Tilburg.

Pieter Vos is sinds 2005 manager Klinische Fysica & Instrumentatie bij het Dr. Bernard Verbeeten Instituut in Tilburg. Hij heeft zich vele jaren ingezet voor een betere zorg voor patiënten met kanker, op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Pieter  Vos heeft vele patiënten met een potentieel dodelijke ziekte de kans op genezing gegeven.

Zo heeft hij zich bijzonder ingespannen om de hoeveelheid apparatuur en menselijke capaciteit om patiënten met kanker te bestralen in Nederland, uit te breiden en dichter bij de woonomgeving van de patiënt te brengen.

De systematiek om de benodigde capaciteit aan bestralingsapparatuur te berekenen, bedacht door Pieter Vos, wordt nog steeds gebruikt. Daarnaast is hij sinds 1990 bestuurslid van diverse commissies van de  Nederlandse Vereniging voor Radiotherapie en Oncologie en van de Nederlandse vereniging van Klinisch Fysica.

Daarnaast was hij zeventien jaar lang bestuurslid van het Factorium namens ouders en leerlingen.

Mobiele versie afsluiten