Site pictogram Tilburgers.nl

Piushaven Lichtjesfeest 2016

piushaven lichtjesfeestOp Zaterdag 10 december 2016 is de Piushaven van 20:00 tot 23:00 uur het sfeervol verlicht decor van het Lichtjesfeest. Een bijna kilometer lange, doorlopende culturele voorstelling in een winterse sfeer.

Op ruim 20 locaties aan de kade, op enkele schepen van de Tilburgse museumhaven, op terrassen, de Love Boat, in huifkarren en bij ondernemers buiten en binnen kan het publiek genieten van uiteenlopende optredens en voorstellingen. Voorafgaand is er om 19:00 uur een lampionenoptocht voor de kinderen. Allemaal hebben ze één ding gemeen: liefde, licht en warmte.

Op alle locaties kunnen de bezoekers zich warmen aan de vuurkorven, een warm drankje, het samenzijn met buurt- en stadsgenoten en optredens die je raken. Variërend van dichters tot akoestische muziek en theater.

vuurkorf
De oorsprong van het Lichtjesfeest Piushaven ligt bij Stichting Thuishaven Tilburg, die 15 jaar geleden begon met het verwelkomen van de winterse  fakkeltocht van de KanoClub Tilburg. Het groeide uit tot een gezellig evenement dat jarenlang plaatsvond rondom de korte havenarm en aan de zuidkant van de Piushaven. Binnen Stichting Thuishaven Tilburg werken vrijwilligers uit wijk en stad sinds 1997 samen om de Piushaven in wijk en stad te promoten en verbinding te maken tussen de mensen. Nu er meer ondernemers inhaken is het een breder verhaal geworden en is de locatie van het Lichtjesfeest logischerwijs verplaatst naar voornamelijk de noord kade. Het programma loopt inmiddels van Burgemeester Jansen tot en met Villa Pastorie.
piushaven-lichtjesfeest-2016-aprogrammaflyer-jpgBewoners, ondernemers en organisaties in de Piushaven organiseren gezamenlijk het Lichtjesfeest en brengen samen de haven in een sfeervolle kerstsfeer. Met verlichting aan de noord kade, een lint van vuurkorven, kerstbomen van de Stadstuinderij, kerstverlichting van Fiori bij de diverse podia en een lange sliert drijvende lichtkunstwerkjes op het water gemaakt door leerlingen van De Nieuwste School.

Talenten uit eigen gebied programmeren de culturele setting en zorgen voor licht en projecties in Den Ophef en op wanden aan de kade. Boy Jonkergouw van Goed is Goed producties (uit de BOUWplaats) is verantwoordelijk voor het culturele programma. Beeldjutters verrast met gejutte beeldprojecties en bewoner Zeus Hoenderop zorgt als curator van Den Ophef voor nieuw licht in het ballasthuis.

Datum: zaterdag 10 december 2016
Tijd: 20.00 uur tot 23:00 uur
Locatie: Noordkade Piushaven
Meer informatie:  www.piushavenwerkt.nl

Mobiele versie afsluiten