Site pictogram Tilburgers.nl

Planteam voor inrichting openbare ruimte binnenstad

160902-brief-vaan-raad-bijlage-2-hudsons-bay-gevel-pv-plein-impressieDe gemeente Tilburg wil de inrichting van de openbare ruimte gaan uitwerken met een planteam bestaande uit inwoners en vertegenwoordigers van de horeca, ondernemers, winkeliers en meer. Door het grote aantal plannen in de binnenstad, bouw Primark, passage tussen Hudson Bay (Pieter Vreedeplein) en Emmapassage, nieuwe woontorens, verbouwing Stadskantoor en herinrichting Stadhuisplein gaat er nogal veel veranderen.

160902-brief-aan-raad-bijalge-3-hudsons-bay-plattegrondDeelnemers van het planteam gaan bij deze nieuwe ontwikkeling van de openbare ruimte  meedenken en te adviseren over het ontwerp en de inrichting. Hierbij is er veel aandacht voor nieuw groen, en bestrating. Daarnaast zijn de sfeer, wandel- en fietsroutes van belang.  Van leden van het toekomstige planteam wordt verwacht dat zij een achterban vertegenwoordigen. Voor een periode van ongeveer drie jaar zal dit planteam actief een bijdrage leveren middels een aantal bijeenkomsten.

groen-krijtjeDe gemeente is nu op zoek naar deelnemers aan het planteam. Aanmelden hiervoor kan tot 18 november.

Belangrijke taken zijn om advies te geven bij de in de inrichting van de openbare ruimte door onder andere het aanpassen van de bestrating en het toevoegen van meer groen aan de binnenstad.  Ook zijn de sfeer, fiets- en wandelroutes en parkeren belangrijke thema’s om de binnenstad leefbaarder en aantrekkelijker te maken.

2016-08-29-3329-Kunstwerk-Stadskantoor-1-StadhuisTilburg investeert de komende jaren fors in de ontwikkeling van de binnenstad.

De stad wil een binnenstad creëren die de toekomst aankan en die een duidelijke aanvulling is op andere steden van Midden Brabant.

Een binnenstad waar Tilburgers trots op zijn, die ruimte biedt aan ondernemen, ontspanning en cultuur en die bezoekers trekt van buiten.

Er komt een nieuwe passage tussen het Pieter Vreedeplein en de Emmapassage met zowel winkels als woningen. Ook het gebied rondom het Stadhuisplein krijgt een opknapbeurt met een nieuwe winkelplint in het Stadskantoor.

Mobiele versie afsluiten