Site pictogram Tilburgers.nl

Pleeggezinnen openen deuren voor het grote publiek

kompaan en de bochtOnder het motto ‘Ontdek de pleegouder in je buurt’ organiseert Pleegzorg Nederland op zaterdag 4 oktober 2014 een ontmoeting met pleegouders in bibliotheek in Tilburg Centrum. Het doel is om pleegzorg meer bekendheid te geven en meer pleegouders te vinden voor kinderen die tijdelijk niet thuis kunnen wonen. Ruim honderd pleeggezinnen openen hun deuren voor het grote publiek.

Van 10.00 tot 13.00 uur kunnen belangstellenden informatie krijgen over pleegzorg en hun vragen stellen aan pleegouders. Vaak spreken de persoonlijke verhalen aan en daarom zijn diverse pleegouders bereid om hun ervaringen te delen. Hoe is het om pleegouder te zijn? Hoe wordt je begeleid? Hoe wordt je pleegouder? Hoe is het om pleegouder te zijn?

pleeggezinOoit zaten zij immers met dezelfde vragen en keuzes als de belangstellenden nu. Vanuit hun persoonlijke ervaringen en verhalen kunnen pleegouders als geen ander vertellen wat het betekent om pleegouder te worden en pleegouder te zijn. Hoewel er veel nieuwe pleeggezinnen zijn bijgekomen, zijn er nog steeds kinderen voor wie we pleegouders zoeken in alle ‘soorten en maten’. Nieuwe pleeggezinnen blijven daarom hard nodig.
Meer informatie over de actie ‘Ontdek de pleegouder in je buurt’, de deelnemende pleeggezinnen en pleegzorg in het algemeen staat op www.pleegzorg.nl.

Deze actie is onderdeel van de campagne ‘Ontdek de pleegouder in jezelf’, die in 2011 is gestart. Afgelopen jaar zijn 3.325 nieuwe pleegouders geaccepteerd. Dat is 9% meer dan in 2012. Met deze ‘Open-huizen’-actie hoopt Pleegzorg Nederland de stijgende lijn verder voort te zetten.
Een pleeggezin is het beste alternatief voor kinderen die niet bij hun eigen ouders kunnen opgroeien. Vorig jaar hebben 21.606 kinderen voor korte of langere tijd gebruik gemaakt van pleegzorg dankzij de inzet van 16.065 pleeggezinnen. In de afgelopen tien jaar is het aantal kinderen dat gebruikmaakt van pleegzorg verdubbeld.

Mobiele versie afsluiten