maandag 22 april 2024

4 gedachten over “Politie aan de deur

  1. Het voorval was overigens in Tilburg West…
    Ik heb inmiddels de wijkagent nog een keer gesproken. Hij zegt, en dat begrijp ik heus wel, dat zij ook niet veel meer kunnen doen dan bij twijfelachtige meldingen in ieder geval de bewoner daarvan op de hoogte te stellen, maar leuk is/blijft anders. Het vervelende is ook dat terwijl de politie misschien niet eens in de buurt is, ik toch het gevoel heb in de gaten gehouden te worden, door die anonieme melder. En ik zou echt niet weten wie dit is. Ik woon hier al 17 jaar en heb nooit met iemand problemen en maar zelden contact. Het is ook een beetje een doorstroomflat zodat het weleens gebeurd is dat ik een nieuwe buur kreeg terwijl ik de vorige maar één keer gezien had ;).

  2. Als ik dit bovenstaande lees, dan kan ik me voorstellen dat je dit bezoek niet echt kon waarderen, ik vind het logisch.
    Persoonlijk zou ik even op bezoek gaan en een afspraak maken voor een volgend gesprek op het bureau zelf in Noord.
    Haalt dat niets uit, dan naar de gemeente, de burgemeester gaat over ‘handhaving’, maar geloof me, hier ga je in eerste instantie jezelf niet rustiger door voelen, de irritatie zal gewoon oplopen van beide kanten, maar ik zou het niet zomaar accepteren! Ze hoeven niet te zeggen hoe ze aan deze waardeloze tip gekomen zijn, maar ik weet dat ook er bij aangifte op het nummer van ‘misdaad anoniem’ de politie alerter is tot ze je kunnen pakken. Maar als er niets te pakken is? Leuk is anders…en waarom gaan ze er vanuit dat er bij jou zoveel bezoekers komen? Heb je mensen in de flat die zich aan je ergeren? Dan print je bovenstaande tekst uit en plak ‘m op in de lift, je krijgt geheid reacties, en wie weet ook duidelijkheid?

  3. Anonieme meldingen als bron zijn per definitie twijfelachtig. Als dat het enige is wat er is, is het zo goed als niets. Misschien nog wel erger dan roddel.

  4. NB. Bijgevoegde foto van mensen van de buurtpreventie en de wijkagent heeft niks met dit voorval te maken, maar is een foto ik onlangs maakte in het kader van het project ‘Zelf aan het roer in Stokhasselt’, door WonenBreburg en Gemeente Tilburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *