Site pictogram Tilburgers.nl

Politiek Tilburg – Deel 5: OPA

Op woensdag 21 maart 2018 worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. In de gemeente Tilburg doen deze keer 14 partijen mee. Op Tilburgers.nl stellen we deze partijen graag aan u voor. In omgekeerde volgorde: we beginnen bij lijst 14 en eindigen de reeks bij lijst 1.

Lijst 10 – OPA (Optimistisch Politiek Actief)

Partijleider en lijsttrekker van OPA is de Tilburgse ondernemers Jan van Beurden. In 2014 kwam OPA voor het eerst met één zetel in de gemeenteraad.

In de afgelopen vier jaar heeft Jan van Beurden wel laten zien dat je als éénpitter in de raad best wel het één en ander gedaan kunt krijgen. Zo kreeg hij voor elkaar dat de Brabantse vlag naast de Tilburgse, Nederlandse en Europese vlaggen een plek in de raadszaal kreeg. Verder heeft hij zich stevig ingezet voor de Reeshof en kreeg hij voor elkaar dat de problemen met het onderhoud werden opgelost en er een inhaalslag kwam.

Meer informatie over OPA:
Website | Facebook | Twitter

Opvallend op de kandidatenlijst van OPA zijn de namen van Camiel en Ivo Seij. Vader en zoon bleven als enigen over in de TVP (Tilburgse Volkspartij) na de afsplitsing van Lokaal Tilburg en het overlijden van Loes Dielissen in 2015. Camiel Seij bleef raadslid tot aan de raadsverkiezingen en zijn jongste zoon Ivo Seij nam alle commissievergaderingen voor zijn rekening. Camiel Seij werd in 2017 getroffen door een bloedprop in zijn rechter oog, waardoor hij daaraan volledig blind werd. Hij wil daarom niet nog een termijn in de gemeenteraad en werd derhalve lijstduwer. De TVP houdt na 21 maart 2018 op te bestaan.

Een andere ‘oude bekende’ is Arjan Roos, die van 2006 tot 2010 gemeenteraadslid was bij de LST van Hans Smolders. Arjan Roos werd destijds uit de partij gezet na een ruzie, volgens Omroep Brabant.

1 van Beurden, J.P.H. (Jan) (m) Tilburg
2 Roos, A. (Arjen) (m) Udenhout
3 de Laat, C.N.M. (Lin) (v) Tilburg
4 Seij, I.P.C. (Ivo) (m) Tilburg
5 Vervoord, C.C.P. (Carlo) (m) Tilburg
6 Baidjoe, T.M.A. (Tjark) (m) Tilburg
7 van Iersel, J.F.J. (Jan) (m) Tilburg
8 Meijer, P.A. (Peter) (m) Tilburg
9 de Wijs, A.P.P.L. (Toine) (m) Loon op Zand
10 Peters, F.A.C.M. (Frans) (m) Tilburg
11 Voets, R.G. (Richard) (m) Poppel (BE)
12 Al-Diwan, D.M.D. (Diwan) (m) Tilburg
13 Zhang, H. (Haiping) (v) Tilburg
14 Sohl, F.E.F.J. (Fabian) (m) Tilburg
15 Bergmans, C.J.H. (Koen) (m) Tilburg
16 Seij, C.A.R. (Camiel) (m) Berkel-Enschot

 

 

Mobiele versie afsluiten