Site pictogram Tilburgers.nl

Politiek van maandag 10 december: nachtwinkels, Novadic-Kentron en fietsen ruimen

Op maandag vergaderen de raadscommissies. De commissies zijn er om de gemeenteraads-vergadering voor te bereiden. De raadsleden in een commissie gaan in discussie over voorstellen van burgemeester en wethouders, of zetten zelf onderwerpen en voorstellen op de agenda.

Deze maandag vergaderen er drie raadscommissies. De commissie ‘Economie’ bijt het spits af en begint om 10.00 uur, meer onder andere de volgende onderwerpen.

De vergadering van de commissie ‘Maatschappij’ begint om 14.00 uur.

’s Avonds begint om 19.00 uur de vergadering van de commissie ‘Fysiek’. Onder andere de volgende onderwerpen staan op de agenda.
  • PvdA, GroenLinks, TVP, CDA, D66 en SP willen met wethouder Roel Lauwerier in discussie over de uitbreiding van het fietsenruimgebied. De aanleiding is, dat de gemeente heeft aangekondigd om alleen fietsen te ruimen die overlast veroorzaken en die niet in een stalling of aan een beugel geparkeerd staan. Onduidelijk is echter, of elke ‘verkeerd’ gestalde fiets aangemerkt wordt als overlastgevend en ook bestaat de kans dat er veel te weinig beugels beschikbaar zijn.
  • Net als in de commissie ‘Economie’ zal ook vanavond de nieuwe Regeling Grote Projecten worden besproken.

 

Mobiele versie afsluiten