Site pictogram Tilburgers.nl

Politiek van maandag 10 februari: Nieuw stadhuis

wapen-van-tilburgOp maandag vergaderen de themacommissies en ongeveer eens per vijf weken is er een gemeenteraadsvergadering, waarin de beslissingen worden genomen. De commissies zijn er om de gemeenteraads-vergadering voor te bereiden. De raadsleden in een commissie gaan in discussie over voorstellen van burgemeester en wethouders, of zetten zelf onderwerpen en voorstellen op de agenda. De themacommissies heetten voorheen raadscommissies. Zie ook dit artikel voor een overzicht.

Deze maandag komt de commissie Bestuur om 9.00 uur bijeen voor een vergadering. Deze vergadering al voor het grootste deel gaan over de ontwikkelingen rond de plannen voor het nieuwe stadhuis. 

Maar dat is nog niet alles. De TVP doet een voorstel om pas ná de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart aanstaande een beslissing te nemen en daarmee de onderwerpen ‘Stadhuis’ én ‘Winkelrondje’, ‘controversieel’ te verklaren. Als dit voorstel wordt aangenomen, zal de nieuw gekozen gemeenteraad de beslissing moeten nemen en kan dit een belangrijk discussie-onderwerp worden in de aanloop naar de verkiezingen.

Mobiele versie afsluiten