Politiek van maandag 10 maart: Von Weberpark, Voedseltuin en Sporttarieven

wapen-van-tilburgOp maandag vergaderen de themacommissies en ongeveer eens per vijf weken is er een gemeenteraadsvergadering, waarin de beslissingen worden genomen. De commissies zijn er om de gemeenteraads-vergadering voor te bereiden. De raadsleden in een commissie gaan in discussie over voorstellen van burgemeester en wethouders, of zetten zelf onderwerpen en voorstellen op de agenda. De themacommissies heetten voorheen raadscommissies. Zie ook dit artikel voor een overzicht.

Deze maandag begint om 19.00 uur de vergadering van de gemeenteraad. En het is de allerlaatste raadsvergadering voor de verkiezingen van 19 maart. 

De vergadering begint met de A-agenda, waar onderwerpen op staan waarover alleen nog gestemd wordt. De discussies zijn eerder in de commissievergaderingen al gevoerd.

  • energygarden_piVoedseltuin voor de Voedselbank. Een groentetuin waarin mensen, voornamelijk cliënten van de voedselbank, als vrijwilliger werkervaring op kunnen doen en er sociale contacten leggen.
  • Project Zorg in de Buurt, Theresia. Bewoners van de wijk Theresia en de stichting Stadstuin Theresia hebben een verzoek gedaan voor een bijdrage van €56.500,- voor hun burgerinitiatief Project Zorg in de Buurt om een zorgonderneming te starten in de wijk.

Op de B-agenda staan onderwerpen waarvoor raadsleden nog veranderingsvoorstellen (moties en amendementen) willen inbrengen. Het gaat onder andere over de volgende onderwerpen.

  • Sequoia-Von-Weeberpark-2007-05-31-14-11-49Wagnerplein en Von Weberpark. De raad beslist over het nieuwe bestemmingsplan. Punt van discussie is met name het plan om 51 woningen te gaan bouwen in het Von Weberpark. Volgens wethouder Joost Möller komt dit ten goede aan de veiligheid van het park en is het nodig om het plan als geheel te kunnen financieren.
  • Sporttarieven vanaf seizoen 2014-2015. De TVP stelt voor om de tarieven voor binnensporten te verlagen, zodat het verschil met de tarieven voor buitensporten kleiner worden.
  • Aanpak armoede 2013-2017. Er is wat extra geld beschikbaar vanuit het Rijk om armoede te bestrijden. Wethouder Auke Blaauwbroek stelt voor om het aantal schuldhulpmaatjes uit te breiden en problemen op te lossen om het gebruik van bijzondere bijstand te vergroten. En er is extra aandacht en geld voor kinderen die in arme gezinnen opgroeien.

De C-agenda, waar onderwerpen op staan die nog in z’n geheel moeten worden besproken, is leeg.

Geef een reactie