zaterdag 20 juli 2024

2 gedachten over “Politiek van maandag 3 december: Nieuw arbeidsbeleid en Stappegoor

 1. omwille van bescherming falende bestuurders en ambtenaren wordt MKB geslachtofferd
  ter meerdere eer en glorie van consortium (RABO , gemeente TILBURG en consorten )

 2. Vanavond valt waarschijnlijk door een meerderheid in de coalitie met een hamerslag de beslissing over de ontwikkeling van het Stappegoor gebied. “De XL-Suppermarkt moet er komen kost wat kost”
  Er is al uren in diverse zittingen overgepraat en gediscussieerd, In de veel Rapporten is er al over geschreven. Ging het over nadelen, gevolgen, kansen en oplossingen voor dit gebied.

  Maar een ding staat als een paal boven water. Het is crisis en dat gaat volgens visionaire economen nog jaren aanhouden. Die visie is inmiddels ook overgenomen door enkele belangrijke regeringsleiders. Dat dit enorme gevolgen zal gaan hebben voor ons midden en kleinbedrijf tekent zich inmiddels duidelijk af door de sterke toename van faillissementen.

  Door de komst van megasupermarkten is het aantal slagers en groentewinkels sinds het begin van de 21ste eeuw bijna gehalveerd. Nederland telt nu nog ruim 2600 slagerijen en 1300 groentewinkels, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
  Ook het aantal supermarkten liep de afgelopen jaren sterk terug. Dit aantal daalde tussen 2000 en 2012 met bijna een vijfde van 7100 tot 5800 stuks. Supermarkten zijn echter steeds groter geworden, stelt het statistiekbureau.
  In 2005 bedroeg de gemiddelde oppervlakte van een vestiging 769 vierkante meter, in 2011 was dat 877. De omzet van een doorsnee supermarkt nam toe van 8000 euro per dag in 2000 tot bijna 14.000 euro in 2009.

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4504/Economie/article/detail/3357357/2012/12/03/Aantal-slagers-en-groentewinkels-bijna-gehalveerd.dhtml

  Het toch al steeds moeilijkere wordende bestaan van het MKB, een van de belangrijke werkgever in Nederland zou je eigenlijk wat mogen beschermen en helpen i.p.v. Voor de leeuwen gooien door de komst van een XL-Supermarkt. Wat eigenlijk niet meer is dan een concessie voor de projectontwikkelaar “het Consortium” en voor gemeentelijke fouten gemaakt in het verleden.

  Mvg Norbert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *