Site pictogram Tilburgers.nl

Pollepel trouwt met Halve Gare

Persbericht van Zjef Naaijkens, stichting Raakveld, op dinsdagavond 29 maart 2016 geplaatst op Facebook.

2016-01-17 Raakveld KoestraatDeze kop wordt waarschijnlijk alleen in Tilburg begrepen. Daar kennen ze De Pollepel – de bruid – maar al te goed: een sociale eetvoorziening die in 1981 werd opgezet door Pater Poels om dagelijks een gezonde warme maaltijd binnen het bereik te brengen van hen die dat nodig hebben.

Resto De Halve Gare – de andere bruid – is heel wat jonger, ze werd een jaar of vijf geleden gestart als wekelijks onderdeel van de dagbestedingsactiviteiten van Raakveld. Beide hebben nu de eer en het genoegen de wederzijdse ouders, vrienden en relaties op de hoogte te brengen van hun voorgenomen huwelijk. Het echtpaar trekt in bij Raakveld aan de Koestraat, klanten en vrijwilligers van De Pollepel dienen immers het pand aan het Wilhelminapark per 1 april te verlaten.

De-PollepelDe verkering die aan dit nieuwe samenlevingsverband vooraf ging was misschien wat kort, maar beide partijen kennen elkaar al erg lang.

Zjef Naaijkens, de bestuurder van Raakveld, speelde met zijn Fanfare van de Eeuwigdurende Bijstand al bij de opening van De Pollepel 35 jaar geleden, en trad er op als conferencier bij de viering van het 25-jarig bestaan. En ging er geregeld aan tafel met zijn vriend Ad Mensen die er vanaf het begin dagelijks(!) heeft gegeten. Andersom hadden een paar leden van de familie Pollepel al eens meegedraaid bij het afgelopen gratis kerstdiner van Raakveld en bij de Buurtkamer die er tot 1 april elke donderdag plaatsvindt.

Tijdens de opening op 8 november 2015
Raakveld tijdens de opening op 8 november 2015

Sommige mensen hebben het al over een moetje, zo kort was de verloving! Mocht dat het geval zijn dan zal er een bijzonder kind gebaard gaan worden, gezien de voorgeschiedenis: Raakveld werd onlangs nog afgewezen na haar huwelijksaanzoek aan de gemeente voor een sociale eetvoorziening; De Pollepel was de partij die achterbleef zonder alimentatie na de scheiding in een lang en vruchtbaar huwelijk, door de intrekking van de subsidie door de gemeente Tilburg.

Toch is er geen sprake van een verstandshuwelijk, de door Raakveld gehanteerde methodiek van chaos en liefde sluit naadloos aan bij de Poels-aanpak. Een delegatie van klanten, vrijwilligers en personeel bracht vorige week de liefdesbrief van De Pollepel over naar Raakveld.

2016-02-16 kok Jurgen van Poppel bij Wijkcentrum Het SpoorDoor de spontane en turbulente vrijage die door deze omstandigheden ontstond is het huis, en dan vooral de keuken, nog niet wat het moet zijn. Er zal de eerste tijd geïmproviseerd moeten worden in de beperkte ruimte en faciliteiten die de keuken biedt. De gerechten zullen tot de keuken klaar is worden ingevlogen door cateraar Jürgen van Poppel. Voor mensen die een huwelijkscadeau willen geven, is de huwelijkslijst is straks te vinden op de Facebook-pagina van Raakveld of op de website www.raakveld.nl. Het mag gerust tweedehands zijn!

Maar in ieder geval is de huiskamer al goed op orde. De bruiloftsgasten kunnen ontvangen gaan worden! Het huwelijk zal maandag 4 april om 17.30 u. worden ingezegend door Broodpater Poels.

Update: opening

Na alle fraaie bruiloftsverhalen even wat meer duidelijkheid:

Klanten en vrijwilligers van voorheen De Pollepel vinden onderdak bij Resto De Halve Gare. Dit is een dagbestedingsactiviteit van Stichting Raakveld. De Halve Gare is een combinatie van begeleid werken en sociale eetvoorziening.

De nieuwe De Halve Gare is geopend van 17.00 tot 19.00 uur, van maandag tot en met donderdag.

ADRES: Koestraat 113, Tilburg

Het 3-gangenmenu kost 7,50 en is ook per los gerecht te bestellen.

Reserveren hoeft niet, maar kan wel via Facebook of 013 – 53 53 898, als je zeker wilt zijn van een plaats.

MAANDAG 4 APRIL om 17.30 uur geeft Pater Poels zijn zegen bij de OPENING. U bent dan uiteraard welkom, maar reserveren is niet mogelijk. Op is op!

De naam ‘De Pollepel’ gaat overigens naar Gerrit Poels en zijn Stichting Broodnodig. We wensen hem en Hülya veel succes bij hun streven om het oude pand en de naam van de Pollepel te gaan gebruiken.

Mobiele versie afsluiten