Site pictogram Tilburgers.nl

Predicaat Hofleverancier en Tilburgse Ereprent voor 100-jarige Van Lieshout’s Bakkerijen

1947 - Privé-collectie Van Lieshout - Bestelauto Bakker Harrie van Lieshout, voor winkel aan de Hoefstraat. - V.l.n.r. Bakkersknecht Jan Huijben, zoon Jan van Lieshout, bakkersknecht Theo van de Pol en Bakker Harrie van Lieshout.

Van Lieshout’s Bakkerijen uit Tilburg heeft op zaterdag 9 juli 2022 het Predicaat Hofleverancier ontvangen ter ere van het 100-jarig jubileum. Bovendien kreeg het bedrijf de Tilburgse Ereprent. Burgemeester Theo Weterings reikte het predicaat en de ereprent uit tijdens de viering van het 100-jarig jubileum in Poppodium 013.

Op 22 mei 2022 was het 100 jaar geleden dat het Tilburgse familiebedrijf Van Lieshout’s Bakkerijen werd opgericht. De familie Van Lieshout is als gerespecteerde bakker reeds vier generaties lang een begrip in Tilburg en daarbuiten. Het groeiende bedrijf beschikt inmiddels over zestien filialen en is daarmee de grootste bakkerij in de regio Midden-Brabant. Onlangs is een bedrijfshal in Tilburg omgebouwd tot moderne bakkerij, van waaruit alle filialen worden voorzien van bakkerijproducten.

Predicaat Hofleverancier
Een Predicaat Hofleverancier kan worden toegekend aan ondernemingen die gerekend kunnen worden tot het midden- en kleinbedrijf. In haar bedrijfstak moet de onderneming ten minste in de regio van de vestiging een vooraanstaande plaats innemen. Een onderneming moet ten minste honderd jaar bestaan en het Predicaat wordt slechts ter gelegenheid van een bijzonder jubileum (100- of 125-jarig bestaan en verder bij een veelvoud van 25 jaar) verleend.

Tilburgse Ereprent
De Tilburgse Ereprent is een gemeentelijke onderscheiding die kan worden toegekend aan bedrijven en organisaties die een bestaansjubileum vieren van 50 jaar of meer, telkens met een eenheid van 25 verhoogd. Zij zetten zich al jarenlang als ondernemer, culturele of maatschappelijke instelling in voor Tilburg. Het zijn
bedrijven en organisaties die hun ontstaan in Tilburg hebben en hun ontwikkeling in en met Tilburg hebben doorgemaakt. De Tilburgse Ereprent staat symbool voor de waardering en trots van de gemeente en is voor de jubilerende bedrijven en organisaties, vanwege de gekozen kunstvorm (grafische prent), uitermate geschikt om op te hangen en te tonen aan medewerkers, leden, klanten, relaties en bezoekers.

Het ontwerp is van de Tilburgse kunstenares Janine Hendriks van Kaftwerk.

Mobiele versie afsluiten