Site pictogram Tilburgers.nl

Prinses Beatrix bij 50 jaar Jantje Beton in de Stokhasselt

H.K.H. Prinses Beatrix die in 1968 haar eerste interview voor Jantje Beton met de kinderen doet.

Op donderdag 28 juni 2018 viert Jantje Beton zijn 50-jarig bestaan. Dat wordt gevierd met ruim 850 spelende kinderen en een feest in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix. De festiviteiten vinden plaats in de Jantje Beton speelwijk Stokhasselt in Tilburg. Deze wijk is een voorbeeld en inspiratiebron voor andere wijken, waar kinderen dagelijks veel speelplezier beleven.

De donderdag begint met de Jantje Beton Kinderspelen waarbij ruim 850 kinderen van de basisscholen in de wijk meer dan 50 spelletjes gaan spelen. Zo wordt een hele straat omgetoverd tot stoeprandstraat, gaan kinderen gigantisch grote bellenblazen en trotseren ze allerlei objecten tijdens een obstakelrun. Het startschot wordt gegeven door Anne Appelo samen met ruim 850 zingende kinderen.

In de middag zal een feestelijke bijeenkomst zijn met het thema “De toekomst van spelen”. Een aantal deskundigen spreekt over het belang van buitenspelen en hoe buitenspelen ook in de toekomst aantrekkelijk blijft voor kinderen.

Ter gelegenheid van het jubileum onthult Prinses Beatrix op een bijzondere wijze een muurschildering van ongeveer 350 m2 op een flat in de wijk, gerealiseerd door kunstenaar Pee-Jay Czifra, die is opgegroeid in Stokhasselt. Hij baseerde de schildering op dromen van de kinderen uit de wijk over buitenspelen. Daarnaast wordt een kinderraad geïnstalleerd, die de taak krijgt jaarlijks onderzoek te doen naar de kwaliteit van buitenspelen in de wijk en de gemeente hierover te informeren en te adviseren.

Prinses Beatrix is beschermvrouw van Jantje Beton. Vrijwel vanaf het begin heeft zij zich ingezet voor Jantje Beton. Daarnaast heeft zij het beeldje voor Jantje Beton gemaakt.

Jantje Beton is hét goede doel dat zich samen met kinderen inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speeltijd. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kwetsbare kinderen krijgen hierbij onze speciale aandacht. Wij willen bereiken dat álle kinderen dagelijks kunnen spelen en bewegen. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder, terwijl spelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven. Daarom zegt Jantje Beton … STOP NOOIT MET SPELEN!

 

Mobiele versie afsluiten