Site pictogram Tilburgers.nl

ProDelta gaat nieuw Distriport Tilburg bouwen op Vossenberg West II

prodelta 1Na drie jaar intensief overleg hebben ProDelta Real Estate en de gemeente Tilburg overeenstemming bereikt over de gronduitgifte van ruim 11 hectare op bedrijventerrein Vossenberg West II. Op dinsdagavond 8 juli ondertekenden wethouder Erik de Ridder en directeur Willem Ledeboer van ProDelta Real Estate de overeenkomst voor de grondaankoop. ProDelta zal hier gefaseerd 63.000 m² logistieke bedrijfsruimte ‘Distriport Tilburg’ ontwikkelen.

Distriport Tilburg wordt een nieuw logistiek complex, gelegen op bedrijventerrein Vossenberg West II en ligt direct aan de Barge Terminal Tilburg.

Wethouder Erik de Ridder is verheugd met de komst van ProDelta: “ProDelta wil al beginnen met bouwen zonder dat ze een eindgebruiker hebben. Dat laat zien dat ze veel vertrouwen hebben dat de bedrijfsruimte verhuurd kan worden. De regio Tilburg-Waalwijk is onlangs uitgeroepen als tweede logistieke hotspot van Nederland. De komst van ProDelta toont aan dat deze regio aantrekkelijk is voor de grote logistieke bedrijven. We hebben met Vossenberg West II een top bedrijventerrein met grote kavels. De verkoop van kavels verloopt zeer voorspoedig.”

prodelta 2ProDelta Real Estate directeur Frank van Dijk verheugt zich op de verdere intensivering van de samenwerking. Het is prettig samenwerken met zo’n professionele en proactieve gemeente. Vossenberg West II is uitstekend bereikbaar via weg, water (Barge Terminal Tilburg) en spoor (Railport Brabant). Een echt multimodaal complex. De 11 hectare die ProDelta af neemt is één van de laatst beschikbare kavels voor modern, grootschalig logistiek vastgoed direct gelegen aan de Barge Terminal Tilburg.

ProDelta is sinds 1946 actief als ontwikkelaar en belegger in logistiek en industrieel vastgoed. De vastgoedportefeuille bestaat uit ruim 500.000 m² bebouwing, verdeeld over 120 hectare terrein. Het zwaartepunt van de vastgoedactiviteiten ligt in de delta van de Rotterdamse haven, de provincie Noord-Brabant en de haven van Antwerpen. Uitbreiding van de portefeuille wordt gezocht in bestaande projecten, maar ook in grootschalige ontwikkellocaties zoals in Tilburg. Voor beleggers als ProDelta is het belangrijk om te investeren op goede logistieke locaties met voldoende kritische massa en hoge kwaliteit.

Bedrijventerrein Vossenberg West II omvat circa 100 hectare bedrijventerrein, voornamelijk voor logistiek georiënteerde bedrijven. Vossenberg West II is de uitbreiding op het bestaande bedrijventerrein Vossenberg dat 300 hectare groot is.

Mobiele versie afsluiten