Site pictogram Tilburgers.nl

Projekt Rakija wint Dutch BalkanBlues Contest

Stanislav Jusufovic (accordeon) en Rick Henkelman (contabas) halen met projekt Rakija de eerste prijs binnen

Projekt Rakija, een formatie rond de Bosnische gitarist Igor Sekulovic heeft gisteravond 27 mei tijdens het internationale Gipsyfestival de eerste prijs behaald in het ‘Dutch Balkan Blues Contest’. Het was voor de tweede keer dat de prijs werd uitgereikt. Project Rakija won ook de publieksprijs. Gon Mevis (trompet) twitterde :Gon Mevis

“Yes, de jury en de publieksprijs gewonnen met projekt Rakija! ”

De organisatie:  “Na het succes van vorig jaar met de unaniem verkozen winnaar Amariszi, staat de eerste dag van het Gipsy Festival wederom in het teken van de Dutch BalkanBlues Contest. Vooral de directheid, de openheid, de vrolijkheid en de melancholie van de nieuwste generatie Nederlandse bandjes willen we in het zonnetje zetten. Het grote speelplezier bij de muzikanten en de lol bij de luisteraar staan daarbij centraal maar de muzikale kwaliteit moet ook in orde zijn. Professionele luisteraars gaan de kwaliteiten beoordelen op originaliteit, muzikaliteit en presentatie.”

Igor Sekulovic zocht voor zijn afstuderen voor een manier om de muziek uit zijn vaderland te combineren met rock en kwam hierbij in contact met een grote groep muzikanten, een mix van jonge talenten en gelauwerde muzikanten.  Het repertoire omvat een mengelmoes van Servo-Kroatische stijlen en met een Bosnische liedvorm.  Naast Rick Henkelman en Stanislav Jusufovic complementeren Harm Timmermans, Marcel Cuypers, Dmitri Tsvetkov, Robert de Kok, Gon Mevis, Ron Antems, Anne Simkens, Josefien Terburg en Demis Iossifidis het gezelschap.

Mobiele versie afsluiten