Site pictogram Tilburgers.nl

PvdA raadslid Yusuf Celik boos weg uit overleg over tekort fietsenstalling

Maandag 4 februari 2019 vergaderden de woordvoerders van de Tilburgse gemeenteraad over de overkapping van de fietsenstalling op de Heuvel. Deze overkapping, die begin 2019 al klaar had zullen zijn, is nog steeds niet gebouwd omdat er een tekort is van 120.000 euro.

De verantwoordelijk wethouder Oscar Dusschooten (VVD) trapte af door te zeggen dat het ging om een domme, menselijke fout. Een fout die nooit gemaakt had mogen worden en waarvoor hij niet anders kon dan met de pet in de hand naar de raad komen. De meetfout waar het om gaat is, dat de overkapping van de fietsenstalling op de Heuvel geen 17 meter, maar 23 meter moet worden.

Yusuf Celik, fractievoorzitter van de PvdA vulde zijn spreektijd in door een opname te laten horen van een vergadering van 11 maanden eerder. In maart 2018 heeft de gemeenteraad namelijk besloten tot het laten bouwen van deze overkapping en bij de vergadering destijds heeft Yusuf Celik gewaarschuwd, door middel van het stellen van vragen, of de lengte van 17 meter wel klopte en of dat niet wat te kort zou zijn. Hij vroeg zich vandaag hierbij af, hoeveel zin het had om als raadslid hier nog over in overleg te gaan, “aangezien er blijkbaar toch niet geluisterd werd”. Immers, de fout die nu aan het licht is gekomen is exact waarvoor hij in maart 2018 gewaarschuwd had.

De voorzitter van het overleg van vandaag pikte dit niet en gaf een reprimande omdat het niet toegestaan was om een opname van een eerdere vergadering te laten horen. Hierop besloot Yusuf Celik de vergadering voortijdig te verlaten.

Vragen van andere raadsleden, waaronder VVD, richtten zich met name op de vraag of de fout te verhalen was op anderen en of de overkapping eigenlijk wel nodig was. Volgens de vorige gemeenteraad en College is de overkapping nodig omdat anders de rolbanen veel te vaak stuk gaan en te vaak onderhoud nodig hebben.

Mobiele versie afsluiten