Site pictogram Tilburgers.nl

PvdA Tilburg zoekt bruggenbouwers

Foto: John Geerts

De PvdA afdeling in Tilburg maakt zich zorgen over de toenemende tweedeling in de samenleving. Kansen op een leuke baan, een gewenste opleiding en leefomstandigheden hangen steeds vaker af van inkomen of achtergrond.  “Mensen moeten niet van elkaar afdrijven, maar naar elkaar toe groeien!” Op 23 april 2020 organiseert zij daarom het evenement: ‘Bruggenbouwers Gezocht’ in de Nwe Werkplaats in de Spoorzone.

Die avond vertellen onder andere experts zoals Tweede Kamerlid Gijs van Dijk en Dion van den Berg, van vredesorganisatie PAX en voorzitter van de Sociale Raad Tilburg hoe zij tegen de problemen aankijken en wat we er aan kunnen doen. Deze avond komen niet alleen experts aan het woord.

Wie zijn de origineelste bruggenbouwers van Tilburg?

Deze avond gaat de partij op zoek naar leuke en originele plannen van Tilburgers die kunnen helpen om de kloof die in de samenleving van Nederland onoverbrugbaar lijkt te worden toch te dichten. Bruggenbouwers. Bovendien is de PvdA erg benieuwd naar de opvatting hierover van jongeren. Tilburgse scholen, zowel in het basisonderwijs als het voorgezet onderwijs zijn nadrukkelijk uitgenodigd mee te doen.

Foto: Paula Anguita

Het presenteren van een idee kan deze avond op uiteenlopende manieren en de creativiteit van Tilburgers – jong en oud – krijgt de ruimte. Geen idee is de organisatie te gek. Bij ‘Bruggenbouwers Gezocht’ mogen de deelnemers hun idee pitchen, waarna een jury – bestaande uit de sprekers van die avond – de ideeën
beoordelen.

Uiteindelijk draait het natuurlijk niet alleen om het winnen van deze wedstrijd, want alle deelnemers ontvangen een leuk bedankje voor hun bijdrage. De uiteindelijke winnaar gaat naar huis met een geldprijs van 200 euro. Voor de pitch-avond worden drie inzendingen geselecteerd, die met elkaar de eindstrijd aangaan in de NWE Werkplaats.

Mobiele versie afsluiten