Site pictogram Tilburgers.nl

Quiet 500 brengt netto halve ton op

foto van Dolph Cantrijn
Foto: Dolph Cantrijn

De voorlopige eindbalans van de Quiet 500 is opgemaakt. Er is een netto-opbrengst van € 50.000,. Dat geld gaat volledig naar de Stichting Broodnodig van Gerrit Poels en Voedselbank Tilburg. Daarnaast zijn er nog volop schenkingen in natura binnengekomen. Bovendien willen enkele multimiljonairs een alternatief armoedeproject opstarten in Tilburg. De 17.000 exemplaren van de Quiet 500 zijn nagenoeg uitverkocht. Het Quiet-team wordt veelvuldig gevraagd voor lezingen en ook bedrijven en instellingen gaan aan de slag met het gedachtegoed om armoedebeleid echt anders aan te pakken. Quiet 500 is in de afgelopen maanden een landelijk bekend merk geworden, dat staat voor het op een ludieke manier aanpakken van de (stille) armoede. Het Brabants Dagblad riep het project uit tot Nieuwsmaker van het Jaar 2013. Dit is reden van het Quiet-500 team om een derde en laatste druk te realiseren.

Quiet500_Laatste-drukHet project heeft landelijk het debat over armoede aangezwengeld. Quiet 500 blijft dat doen. Enkele multimiljonairs willen samen met de stichting een structurele aanpak ontwikkelen om mensen die in extreme armoede leven te helpen. Tilburg dient hierin als pilotproject. Daarna wordt de aanpak verder uitgerold naar andere Nederlandse steden.
Initiatiefnemer van de Quiet 500, A.H.J. Dautzenberg, speelt hierbij geen actieve rol meer. Ruim een jaar lang heeft hij zich als vrijwilliger voor het project ingezet. Dautzenberg: “Mijn kracht ligt vooral in het bedenken en opstarten van spraakmakende concepten. De Quiet 500 stáát. Ik heb er alle vertrouwen in dat de stichting voortvarend met de verzamelde ideeën aan de slag gaat.”

In de stichting Quiet 500 zitten Ralf Embrechts, Hans van Vugt en Dolph Cantrijn. Het team wordt uitgebreid met enkele professionals die ook meewerkten aan de totstandkoming van het blad. Samen met multimiljonairs die zich aan het initiatief verbinden ontwikkelen ze een unieke aanpak die (wel) werkt.

.Quiet 500 – een krachtig signaal tegen armoede

bestellen: www.quiet500.nu
info@quiet500.nu

Verkozen tot Nieuwsmaker 2013 !

Mobiele versie afsluiten