Site pictogram Tilburgers.nl

Quiet 500 voor twee prijzen genomineerd

Quiet-500De inmiddels bekende armoede-glossy Quiet 500 is genomineerd voor vak- en publieksprijzen in de wereld van de magazines en marketing. Voor maar liefst twee prijzen: ‘de Mercur’ en ‘de Bonk’, is de Quiet 500 genomineerd.

Door de jury van de Mercurs, de Oscars van de tijdschriften, is de Quiet 500 genomineerd voor beste lancering van het jaar 2013. Met andere bladen als Harper’s Bazaar en Tuin op Tafel is de Quiet 500 opgevallen en strijden zij om de Mercur. Uit meer dan 100 inzendingen heeft de jury de vier genomineerde bladen uitgekozen voor deze prestigieuze prijs. Op 10 december is in Amsterdam de feestelijke uitreiking. De Mercur is dé vakprijs voor en door vakmensen uit de wereld van de glossy’s, magazines en tijdschriften. De organisatie van de Quiet 500 zal met enkele makers en geportretteerden uit de Quiet 500 aanwezig zijn. 

Ook voor de Communicatieclub Bourgondië was zowel het magazine als het bereikte effect reden om de Quiet 500 te nomineren voor de Bonk-trofee van De Communicatieprijs Brabant, eveneens een zeer gewilde prijs in de wereld van reclame, communicatie en marketing. Samen met 17 andere inzendingen zijn er twee Bonken te verdelen, de een als juryprijs, de andere als publieksprijs.

Eerder werd de Quiet 500 al uitgeroepen tot nieuwsmaker van het jaar 2013 (Brabants Dagblad) en beste marketingactie van 2013 (Marketing Tribune).

De Quiet 500 is op Wereldarmoededag (17 oktober 2013) gepresenteerd in Tilburg, hetgeen gepaard ging met een enorme publiciteit en aandacht voor armoede. De Quiet 500 gaf armoede een gezicht en riep ook de mensen uit de Quote 500 op om aan armoedebestrijding te doen. Inmiddels wordt samen met Quote-miljonairs een plan gemaakt waarin het bedrijfsleven zich het lot van arme mensen aantrekt. Daarnaast geven de initiatiefnemers samen met de geportretteerden nog steeds lezingen over de impact van armoede.

De Quiet 500 is op vrijwillige basis gemaakt door een dertigtal Tilburgse professionals: cartoonisten, columnisten, (stads)dichters, fotografen, journalisten, schrijvers en vormgevers.

Mobiele versie afsluiten