Site pictogram Tilburgers.nl

Quiet, lawaai tegen stille armoede

Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 oktober 2017 houdt Quiet een landelijke actieweek om zoveel mogelijk lawaai te maken voor stille armoede en zoveel mogelijk sponsoren te mobiliseren.

Eén op de acht Nederlanders leeft in stille armoede. Quiet wil armoede onder de aandacht brengen én verzachten. Begin 2016 is de eerste Quiet Community van start gegaan in Tilburg. Samen met 325 sponsors leverde de Quiet Community in Tilburg al een ‎positieve bijdrage aan de levens van ruim 850 gezinnen in armoede met maar liefst 7.000 geluksmomentjes. Bovendien won de Quiet Community in 2016 de European Social Innovation Award voor het beste sociaal initiatief.

Op dinsdag 17 oktober, Wereldarmoededag, gaat de Quiet Community ook van start in Den Bosch, Maastricht en Groningen. Elke Community werft lokale sponsors om haar leden spullen of diensten aan te bieden wat ze normaal gesproken niet kunnen betalen: van een tweedehands fiets tot een etentje, van een knipbeurt tot kaartjes voor een voorstelling of voetbalwedstrijd. Daarnaast wil Quiet mensen in armoedesituaties de kans geven om hun talenten te (her)ontdekken en in te zetten voor elkaar. Bijvoorbeeld als vrijwilliger: goed voor hun zelfvertrouwen én voor de mensen die ze daarmee helpen.

Samen met nieuwe Quiet communities in Groningen, Maastricht en Den Bosch gaat Quiet door met de ‎verzachting van armoede in Nederland. Wat kan jij missen en aan een ander geven? Iedereen kan waarde toevoegen. Of je nu als theater 500 concertkaarten met Quiet deelt of dat je als restauranteigenaar wekelijks een tafeltje extra dekt voor leden van Quiet. Kom in actie en laat je aanbod horen op ikdeelquiet.nl.

De eerste editie van de Quiet 500 verscheen op 17 oktober 2013 en was een initiatief van schrijver A.H.J. Dautzenberg. De Quiet 500 is een glossy magazine waarin de (stille) armoede vanuit verschillende kanten wordt belicht en het is de tegenhanger van de Quote500, waarin jaarlijks de 500 rijkste Nederlanders staan. De eerste Quiet 500 werd naar alle 500 Quote-miljonairs gestuurd met het verzoek om mee te denken.

Twee miljonairs (Dirk Lips en Harry Hilders) namen de uitdaging aan en bedachten een concept: een marktplaats zonder geld waar halen, brengen en delen centraal staan. Rijk helpt arm, arm helpt arm, versterking op alle niveaus, iedereen heeft iets te bieden: van verwennerij tot coaching en van een gratis knipbeurt tot een uitstapje. Dit leidde tot de Quiet Community.

Op maandag 17 oktober 2016, Wereld Armoededag kwam de tweede editie uit van de Quiet 500, exact drie jaar nadat de eerste editie werd gepresenteerd.

Mobiele versie afsluiten