Wethouder Jan Hamming overleeft moeiteloos een motie van wantrouwen.
Tijdens de erg druk bezochte raadsvergadering van maandag 11 oktober is de gemeenteraad uiteindelijk akkoord gegaan met de toekenning van 380.000 euro. Dit bedrag had de voetbalclub nog tegoed voor maatschappelijke activiteiten die zij in het seizoen 2009 – 2010 heeft gedaan. Dit geld komt niet in de goed gevulde beurzen van de voetballers, maar gaat naar medewerkers, materialen en dergelijken.
Bovendien is de gemeenteraad het eens geworden over het sluiten van een Maatschappelijk Convenant met Willem II voor de toekomst. In dit convenant wordt afgesproken wat Willem II aan activiteiten gaat doen en welke vergoeding daar tegenover kan staan. In totaal is hiermee 1,2 miljoen euro gemoeid. De Tilburgse Volkspartij (TVP) wilde graag dat ook andere topsporten in dit convenant betrokken zouden worden. Sportwethouder Jan Hamming zei toe dit te willen onderzoeken, maar kon niet beloven dat dit ook ging lukken. GroenLinks en de VVD, die eerder veel moeite hadden met deze subsidie, gingen alsnog akkoord nadat Jan Hamming in de commissievergadering van een week eerder zijn excuses had aangeboden. Een voorstel van de TVP om als strikte voorwaarde te stellen dat Willem II in de Eredivisie speelt, werd door de wethouder overgenomen.
Ten slotte wilde Trots op Nederland Tilburg nog even stoer doen met een motie van wantrouwen jegens Jan Hamming en haalde daar als argument de te vroeg geplaatste verkiezingsborden bij, in december vorig jaar. De actie van Trots kon op een stevige uitbrander van burgemeester Noordanus rekenen. De Partij voor Tilburg en de Senioren wilden desondanks wel meedoen en ook de SP stemde voor. Deze negen raadsleden legden het af tegen de andere 36, die het oneens waren met de motie van wantrouwen.
Hoofdelijke stemming over positie Jan Hamming
Waarbij de griffier aan het eind een telfout maakt, die even later werd rechtgezet.
1 reactie
Voeg die van jou toe →Als je verslaggevertje wilt spelen moet je je linkse (lees PvdA) gevoelens wat meer onderdrukken en conclusies aan lezers overlaten. Ohja, de A staat voor Arbeiders, niet dat de politici dat nog weten hoor! Bij arbeiders het geld ophalen en maatschappelijk uitgeven aan duur betaalde spelers getuigd niet van een Arbeidersmentaliteit