zondag 21 juli 2024

5 gedachten over “Raadsleden zijn bang voor de burger en voor elkaar

 1. Het is toch, dat blijkt telkens weer, bij veel gemeentepolitici niet doorgedrongen dat de wereld ook in Tilburg sterk is veranderd. Als je jaren lang geld van de grote hoop hebt kunnen uitgeven aan allerlei speeltjes is het vrijwel onmogelijk om je eigen aan te passen aan de huidige en nieuwe onontkoombare veranderingen. Zelfkennis en zelfonderzoek is hierbij een instrument, dat durf en initiatief nodig heeft. Laat dat nu net de zaken zijn die de afgelopen jaren volledig ontbroken hebben. Vaak ontstaat bij mij de indruk, dat onze vertegenwoordigers (gemeentepolitici) niet weten wat ze moeten verkopen; ze hebben geen enkel gevoel meer voor realisme en zweven op hun eigen politieke wolk naar de volgende verkiezingen.
  Toch is er hoop in Tilburg, want veel bewoners zijn de huidige aanpak meer dan beu en willen zaken en daden bij naam noemen. Ondanks dat dit ook tot minder leuke situaties kan leiden. Maar het is wel zakelijk en nodig om de toekomst aanvaardbaar te maken voor onze kinderen. Deze mensen willen verandering van bestuur en een transparante duidelijke aanpak waarover echte verantwoording wordt gegeven. Maar wel een aanpak waarvan de basis bij de bewoner en de stad ligt en niet bij de huidige partijpolitiek. Ondanks de huidige heilige huisjes die misschien moeten worden afgebroken of gerenoveerd.
  Doe zelf mee en kies anders voor echte duidelijkheid.

  Geen angst voor zo’n toekomst, het wordt wel spannend.

 2. @Tine de W… nadat u al een paar voorbeelden had gegeven over kunst en cultuur reageerde Smolders zeer alert, u vroeg er ook om mijn inziens. Ik vind het niet chic dat u nu met leugens uw straatje probeert schoon te vegen, zoals gisteren ook Gabe van de Zee ook al probeerde. Dom dom en nog eens dom. Wellicht zijn jullie te licht om met Smolders in debat te gaan?

 3. Goede column Betrokken Tilburger? In elk geval één feitelijke onjuistheid die door Smolders gedebiteerd en klakkeloos overgenomen in dit bericht: ik heb 7 jaar geleden er zeer bewust voor gekozen GEEN woordvoerder kunst en cultuur te zijn wegens mijn achtergrond in de sector.
  Met enorm veel enthousiasme en betrokkenheid hou ik alle ijzers in het vuur voor verkeer, groen en milieu.De suggestie die Smolders probeerde te wekken was dat ik voor eigen parochie zou preken. Ik werp dit verre van me.
  En het klamme zweet staat me echt niet in de handen, we gaan lekker aan de slag morgen met door PvdA aangekaart debat over onveiligheid op Tilburgse randwegen in de cie Leefbaarheid en met overmorgen mogen openen van prachtige Vlindertuin Hof van Puccini in Tilburg Noord.
  Daarbij(15u) van harte uitgenodigd voor een verdere gedachtewisseling.

 4. Dit is een betere en onafhankelijke politieke column dan we gewend zijn in het Brabants Dagblad. Kijk er naar uit om jullie inhoudelijke en objectieve artikelen ook te lezen. De pluriformiteit kan en moet heel wat beter in dit dorp. Meelopers met de macht in het stadhuis daar hebben we niets aan. Blijkbaar moet er meer kans gegeven worden aan andere nieuwsbronnen in Tilburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *