Site pictogram Tilburgers.nl

Rector Philip Eijlander krijgt zilveren legpenning bij afscheid

09-02-2013-Eijlander-Opening-Academisch-JaarProfessor Doctor Philip Eijlander ontving op donderdag 4 juni de Zilveren Legpenning van de gemeente Tilburg. Burgemeester Noordanus reikte de onderscheiding uit tijdens de academische zitting ter gelegenheid van het afscheid van Philip Eijlander als Rector Magnificus van Tilburg University in de aula van het Cobbenhagengebouw. Sinds 1986 is Philip Eijlander (57) verbonden aan deze universiteit waarvan sedert 2008 als Rector Magnificus.

Buiten zijn functies in het onderwijs, wetenschap en universitair bestuur heeft hij verschillende verdiensten op het gebied van openbaar bestuur en samenleving op zijn naam staan. Professor Eijlander is een vooraanstaand wetenschapper op zijn vakgebied: het bestuursrecht en in het bijzonder de wetgevingsleer. Hij heeft veelvuldig gepubliceerd, nationaal en internationaal.

Een groot aantal jaren heeft hij zijn universitaire taak als wetenschapper gecombineerd met werkzaamheden op het gebied van wetgeving en toezicht bij de Rijksoverheid. Vanaf 1999 bekleedt hij binnen Tilburg University bestuurlijke functies. Hij is een zeer kundig bestuurder die anderen stimuleert en weet te binden. Philip Eijlander heeft veel gedaan om de hoge kwaliteit van onderwijs en onderzoek van de universiteit en faculteit te bevorderen.

Naast zijn drukke universitaire taken heeft professor Eijlander tal van adviserende en leidinggevende werkzaamheden vervuld in de kringen van openbaar bestuur en verdere samenleving. Vanwege zijn hoogstaande wetenschappelijke deskundigheid op het gebied van bestuursrecht en vanwege zijn kwaliteiten als bestuurder is Philip Eijlander veelvuldig gevraagd als adviseur/lid/voorzitter voor diverse gremia (college van bestuur of adviesorgaan), landelijk, regionaal en in Tilburg. Sinds 2008 is Philip Eijlander voorzitter van het Comité 4 mei van Tilburg en vicevoorzitter van het Dagelijks Bestuur van Midpoint Brabant.

Mobiele versie afsluiten