maandag 27 mei 2024

2 gedachten over “Regels boven burgers: geen referendum over Wijkevoort

 1. De uitslag is niet erg verrassend te noemen. Naar buiten toe spreekt het College met één mond, Groen Links incluis, en de gemeenteraadsleden volgen dan. De logica van de helft plus één, of iets meer.
  Mits op een andere plek de hectares nieuw bedrijventerrein met natuur gecompenseerd gaan worden, valt er wel mee te leven.
  Het is wel een merkwaardige paragrafendiscussie geworden, die niet uitblinkt in helderheid. Ik vermoed dat d’66 geen zin meer heeft in referenda. Zeker te begrijpen, omdat er tijdens wat we aan referenda gehad hebben er meer met de onderbuik is gestemd dan op het onderwerp. Ik vermoed dat ze er beter aan zouden doen dat open en duidelijk te zeggen, i.p.v. wat er nu gebeurd is.
  Groen Links draagt College-verantwoordelijkheid, en dat betekent geven en nemen. Er zijn meer dingen in deze stad aan de hand dan Wijkevoort. En ik vermoed dat de PvdA ook wel voorgestemd zou hebben als ze in het College hadden gezeten. Toen rond het millennium zowel PvdA als Groen Links in het College zaten, waren de verschillen tussen de partijen niet zo heel erg duidelijk.
  Nuja, op naar andere vraagstukken. Waaronder: hoe houden we de stad bij elkaar?

 2. Onbegrijpelijk dat de coalitie liever burgers in de rechtbank wil ontmoeten dan hun mening op democratische wijze te peilen.
  Dit gaat een lang juridisch gevecht worden, vrees ik. Met grote schade en schaamte voor Tilburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *