Site pictogram Tilburgers.nl

Regio Tilburg-Waalwijk tweede logistieke hotspot

logestiek tilburgDe regio Tilburg-Waalwijk is als tweede van Nederland geëindigd in de jaarlijkse logistieke hotspotverkiezing. Regio Venlo-Venray prolongeert dit jaar logistieke hotspot nummer een positie van Nederland.

Een panel van 25 experts gaf  Venlo-Venray de meeste punten op vier van de in totaal zes criteria, op basis waarvan de hotspot ranking tot stand komt. Grote verrassing is Tilburg-Waalwijk dat voor het eerste sinds de start van deze verkiezing in 2005 op de tweede plaats is geëindigd. De regio stond de laatste jaren nog op nummer drie.

De logistieke hotspotverkiezing werd voor de 10e keer georganiseerd door Logistiek Magazine en Logistiek.nl. Een panel van 25 logistieke experts beoordeelde de logistieke hotspots. Zij keken naar de aanwezigheid van infrastructuur, de bereikbaarheid, de beschikbaarheid van gronden en panden, de beschikbaarheid van personeel en opleidingen, de inzetbaarheid en motivatie van medewerkers en de medewerking van overheden. Regio Venlo-Venray kwam als winnaar uit de bus. De regio Tilburg-Waalwijk won in de categorieën ‘beschikbaarheid personeel en opleidingen’ en ‘inzetbaarheid en motivatie van medewerkers’. In de andere categorieën scoort Tilburg-Waalwijk drie keer een tweede en een keer een derde plek.

Erik de Ridder, wethouder economie, is blij met de tweede plek: “Het is een erkenning voor al het werk dat er in onze regio is verzet. De infrastructuur heeft een enorme impuls gekregen met de totstandkoming van de nieuwe randweg rond Tilburg, de railterminal op Loven de verdieping en verbreding van het Wilhelminakanaal en de afspraken over (of plannen voor) de komst van een nieuwe buitenhaven van Waalwijk. Maar ook op het gebied van personeel en opleidingen en met ons accountmanagement gooien we hoge ogen. Deze tweede plek is een duidelijk signaal dat we op de goede weg zitten. Ik wil iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan het realiseren van deze topnotering.”

Mobiele versie afsluiten