Site pictogram Tilburgers.nl

Repair Cafe 013 op de Bazouq Tilburg

Op 10 juni, 1 september en 14 oktober 2012 is het Repair Cafe 013 aanwezig op de BAZOUQ Tilburg. Dit is een evenement dat door het Huis van de Wereld georganiseerd wordt in de Booghal (Koepelhal) in de Spoorzone, en dat zal uitgroeien tot een geweldige Wereldmarkt. Het duurt van 10:00 tot 17:00 uur.

De BAZOUQ Tilburg is een beleving die je meevoert in andere sferen. Dompel onder in geur, kleur en dynamiek. De nieuwe duurzame activiteit op de Tilburgse evenementen-kalender. Zo anders, zo nieuw, zo voor alle Tilburgers (en alle niet-Tilburgers).

Ook het Repair Cafe 013 gaat zich in een nieuwe vorm manifesteren op dit evenement.

Buiten de normale activiteiten van het Repair Cafe 013 waar mensen weer welkom zijn met hun defecte spullen, die dan met hulp van de deskundige vrijwilligers zullen worden gerepareerd, bestaat er ook de mogelijkheid om defecte spullen af te staan aan het Repair Cafe 013, die anders zouden worden weggegooid. Deze zaken kunnen ter plekke of op een later tijdstip, op de vaste locatie van het Repair Cafe 013 bij PortAgora, door deskundige vrijwilligers beoordeeld en zo mogelijk gerepareerd. Hierna zullen deze gerepareerde zaken tegen een kleine vergoeding weer te koop worden aangeboden op de kraam van Repair Cafe 013 op de Bazouq Tilburg.

Ook speelgoed kan worden gerepareerd in het Repair Cafe 013

Op deze manier zal de landelijke slogan van het Repair Cafe “Weggooien, Mooi niet” nog meer gestalte krijgen en kan de afvalberg hierdoor nog meer worden verminderd.

Zo zullen meer mensen bij het Repair Café 013 worden betrokken en ontstaat er een nieuw initiatief om meer vrijwilligers te werven die we de bijna ambachtelijke kennis van het repareren kunnen overdragen.

De initiatiefnemers van het Repair Café 013 zijn bezig om deze activiteiten onder te brengen bij de nieuw op te richten Stichting Social Energy. Deze stichting gaat praktische projecten op het gebied van sociale verbindingen versterken en wordt opgericht met ondersteuning van “Mooi Zo Goed Zo”, dat deze burgerinitiatieven met raad en daad bijstaat en al meer dan tien jaar wensen realiseert om de leefbaarheid in Tilburg te verbeteren. Andere ideeën voor praktische projecten die onder Stichting Social Energy kunnen vallen zijn: Solar Café, PC Restart en Care Café.

De vrijwilligers van Repair Cafe 013 nodigen iedereen van harte uit om op 10 juni naar de Bazouq Tilburg te komen en kapotte spullen mee te nemen om samen te repareren. Bovendien is het Repair Cafe 013 hier te vinden op Facebook en hier te vinden op Twitter. Ook is Repair Cafe 013 te bereiken via e-mail: repaircafetilburg [apenstaartje] ziggo [punt] nl.

Mobiele versie afsluiten