donderdag 18 april 2024

4 gedachten over “Resto VanHarte met nieuw concept en nieuwe naam in Tilburg

 1. Beste Cees, wat klink jij denigrerend over ons voedselbank gebruikers. Alsof ik, al twee jaar voedselbank gebruiker, redelijk hoog opgeleid en 55 jaar oud, na paar jaar gratis vrijwilligerswerk jij Resto van Harte een baan zou kunnen vinden in de Horeca?

  Pfff laat je nakijken, deze nul uren contract baantjes in bediening en afwaskeuken zijn weggelegd voor laag betaalde studenten en jong nog ongeschoolde personeel

  Daarnaast iets terug doen voor onze eenzame medemens doe ik zoals vele andere al jaren uit ons mezelf daar heb ik echt geen dwang voor nodig.

 2. Waarom zulke negatieve reacties, ben blij dat er een maaltijd voorziening voor de aller armste blijft bestaan. Mensen die gebruikmaken van de voedselbank kunnen zich als vrijwilliger in gaan zetten voor hun eenzame medemens. Ze krijgen hiervoor zelfs nog elke dag een gratis maaltijd en krijgen gratis omscholing, doen ervaring op. Zodat ze na enige tijd weer aan het werk kunnen in de vele horeca die Tilburg rijk is. Ik zou zomaar zeggen echte win-win situatie. En natuurlijk om te kiezen voor deze vorm kost dat geld. Het zal moeten voldoen aan alle horeca wetten en er zal een gedegen management aanwezig moeten zijn om dit al logistiek in goede banen te leiden. Geloof nooit dat deze continuïteit door een burgerinitiatief voor lange termijn gewaarborgd zouden kunnen worden. Denk zeker dat hier ook een mooie taak is weggelegd voor de horecaopleiding van de Rooie Pannen. Ik zou zomaar zeggen echte win-win situatie en ben blij dat de gemeente Tilburg hier 450.000 euro voor over heeft de komende 4 jaar

 3. De gemeente of in dit geval in persoon van SP wethouder Hans Kokke weet niet wat er in Tilburg leeft of is wel erg goed in het burgerinitiatieven de nek om draaien.

  Een ‘nieuw’ concept gebaseerd op armoede en eenzaamheid bestrijding. Het Sociaal Eetpunt van familie van Poppel zijn die ook al niet vijf jaar bezig om bij verschillende wijkcenta’s een drie gangen maaltijd aan het verzorgen. Deden die dat ook al niet met vrijwilligers en kon je daar ook al niet je meedoen regeling voor inzetten?

  Raar een burgerinitiatief die dit al vijf jaar doen zonder enige vorm van subsidie mag nu gaan concurreren met een soortgelijk concept wat van de gemeente de komende vier jaar een zak geld van 115.000 euro mee krijgen.

  Ik kan de uitkomst al raden, hiervoor hoef je echt geen glazen bol voor aan te schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *