Spring naar inhoud

Resultaten Enquete Corona testlocaties bekend

De teststraat aan de Simon de Cockstraat. Foto: Harry van Poppel

Begin februari 2021 heeft de partij Lokaal Tilburg een enquête georganiseerd met als onderwerp de corona testlocaties in Tilburg. Ruim 200 mensen hebben deze enquete ingevuld. Gelukkig viel het erg mee met de tevredenheid van Tilburgers over de corona teststraten.

Mensen waren over het algemeen tevreden over de testlocatie aan de Burgemeester Damstraat (die sinds 1 december 2020 opgeheven is) maar veel minder tevreden over de teststraat aan de Simon de Cockstraat.Vooral de bereikbaarheid voor mensen die niet met de auto kunnen, blijkt problematisch.

De teststraat aan de Simon de Cockstraat. Foto: Harry van Poppel

Lokaal Tilburg heeft daarom vragen gesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders (B&W). Zo wil de partij van Frans van Aarle weten of er bij de keuze van de locatie aan de Simon de Cockstraat rekening is gehouden met de bereikbaarheid voor fietsers en voetgangers. Het blijkt dat sommige mensen zich niet laten testen omdat ze zonder auto niet naar de teststraat kunnen. Immers, ze zijn dan al ziek of hebben klachten, waardoor fietsen dan een te zware opgave is.
Veel mensen zouden graag zien dat er een centraler gelegen testlocatie voor fietsers en voetgangers komt. De vraag is of de burgemeester – samen met de Veiligheidsregio en de GGD – hieraan wil meewerken.De antwoorden mogen we over uiterlijk vier weken verwachten.

3 gedachten over “Resultaten Enquete Corona testlocaties bekend

  1. Claudia nouris klokgieters

    Ik heb daar afgelopen woensdag of donderdag carona test gehad en ze hebben mijn nog steeds geen uitslag door gebeld wat ze zouden doen heel de weekend met spanningen gezeten tot nu toe vind dat niet netjes en heen gratis thuis test mee gekregen dewijl in januari wel meekreeg
    Groetjes

  2. Jeffrey Dingemans

    Ik vind het behoorlijk centraal en zeer goed bereikbaar met de fiets. Thans ik zou dan wel 1 bord willen plaatsen bij een kruising aan de Mastpad. richting Wolterbeekstraat.(fietspad)
    Tilburg is wel groter dan allen binnen de ringbanen, en als je het uiterste westen en oosten pakt, ligt het vrij centraal in Tilburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *