Site pictogram Tilburgers.nl

Ronnie Tober komt met Tilburgs Kermislied

Ronnie Tober (rechts) kondigt aan dat hij met een Tilburgs Kermislied komt

Woensdag 28 juni was de officiële aftrap voor de Tilburgse Kermis 2017. Vele nieuwtjes werden gepresenteerd door wethouder Erik de Ridder onder presentatie van Jet Suikerspin. Een van de speciale gasten was Ronnie Tober die speciaal voor de Tilburgse Kermis een lied gaat brengen.

Het is de 450ste editie van de Tilburgse Kermis. Van 21 tot en met 30 juli staan er 230 attracties in het centrum: van authentiek tot vernieuwend. De afgelopen jaren is hard gewerkt om de kermis stap voor stap te vernieuwen. Onder meer door te zorgen voor meer sfeer en beleving, zodat er in 2020 een kermis ‘nieuwe stijl’ in de binnenstad staat.

Andere nieuwtjes in 2017:  Het Tirolerdorp op het NS-Plein. Dit dorp krijgt een uitstraling die vergelijkbaar is met het Oktoberfest. Het idee kwam van een aantal kermisexploitanten.

Ook in de Spoorzone zijn er veranderingen. Vorig jaar werd dit gebied voor het eerst bij de kermis betrokken. Uit een evaluatie bleek dat bezoekers de looproute moeilijk begaanbaar vonden. Dat is nu aangepast, zodat de route over de weg loopt. Verder wordt het programma in de Spoorzone uitgebreid met acts van de Theaterkermis. Ook nieuw zijn het zomercarnaval en de Lazy Kermis in de Piushaven, waar bezoekers kunnen relaxen in een strandsetting.

Op de Heuvel komt de gloednieuwe View Tower, met een mooi uitzicht naar alle kanten van de stad. Wie culinair verwend wil worden en ondertussen ook wil genieten van een prachtig uitzicht, kan terecht bij ‘Diner in the Sky’. Nieuw op het Besterdplein is de Coaster XXL en aan de Spoorlaan komt de Poseidon, een spectaculaire wildwaterbaan met oud-Griekse uitstraling.

Op 30 juli vindt er tijdens de kermis een Reuzenparade plaats. Dit is een optocht van reusachtige poppen die gebouwd zijn door reuzengenootschappen uit de omgeving. De poppen worden begeleid door orkesten en zullen een route over de kermis gaan afleggen.

Kermiswethouder Erik de Ridder: “Ik ben heel blij dat we met de focus op meer beleving nu ook zien dat exploitanten met ideeën komen. Dat levert niet alleen nieuwe inzichten maar ook een meer gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de kwaliteit. Deze resultaten van de nieuwe aanpak zijn een begin. Samen met horeca, ondernemers, bewoners en kermisexploitanten gaan we voor een kermis met de hoogste kwaliteit, waar beleving centraal staat.”

Vanaf dinsdag 18 juli 12.00 uur is het kermisterrein afgesloten voor alle verkeer. Dan starten de werkzaamheden, zoals het verwijderen van het straatmeubilair en vervolgens de opbouw van de kermis. Alle wetenswaardigheden en de laatste nieuwtjes zijn te vinden op www.detilburgsekermis.nl.

Ronnie Tober is vooral bekend van het duet met Ciska Peters: “Samen naar de kermis” dat een hele grote hit werd.

Mobiele versie afsluiten