Site pictogram Tilburgers.nl

Route Koningsdag 2017 nu ‘echt’ uitgelekt

Het programma en de Route voor Koningsdag 2017 in Tilburg.

Welkom in de wereld van Tilburg. Op 27 april 2017 viert de koninklijke familie Koningsdag in onze stad. Het gezelschap legt een route af langs 13 programma-onderdelen of werelden. Elke wereld vertelt een stukje van het verhaal van Tilburg.

Donderdag 9 maart 2017 zat heel journalistiek Nederland samengepakt in het Skatecafé van de Ladybird skatebaan naast de Hall of Fame in de Tilburgse Spoorzone om te vernemen welke route Koning Willem Alexander, Koningin Maxima en het Koninklijk Huis gaan afleggen op Koningsdag, 27 april 2017.

Burgemeester Peter Noordanus: “We willen Tilburg laten zien zoals we zijn. Een feest organiseren, daar zijn we goed in. Tilburg is een werkstad, maar ook een volkse stad, een stad die zichzelf steeds opnieuw weet uit te vinden. Maar Tilburg is ook een culturele stad en solidariteit zit bij de Tilburgers in de genen. De opvang van vluchtelingen is hier probleemloos verlopen en bovendien is Tilburg een enorm gezellige stad voor de vele studenten. We willen met dit programma de vele gezichten – dertien gezichten – van Tilburg laten zien.” En later voegde hij hieraan toe: “De verbinding met Willem II is vanzelfsprekend, want niet voor niets zei deze over Tilburg: “Hier adem ik vrij.”

Commissaris van de Koning in Brabant, Wim van de Donk: “Hier zit een trotse commissaris en Tilburg is een stad waar we trots op kunnen zijn. Andere Brabantse steden hebben een historisch centrum, maar we moeten nooit vergeten waar we vandaag komen. Tilburg is historisch verbonden met het Koninklijk Huis via Willem II die graag in Tilburg verbleef. Het is een eer om Koningsdag in Tilburg te mogen organiseren.”

Het programma is gebaseerd op de vele ideeën die Tilburgers in de afgelopen maanden hebben aangedragen. Genoeg ideeën om met gemak vijf dagen mee te vullen. De route van twee uur is bewust kort gehouden, opdat de Koninklijke familie ook gelegenheid heeft om met mensen te spreken en bij de verschillende onderdelen stil te staan. Het feit dat het de 50-ste verjaardag van de Koning is, is in het programma niet benadrukt, want dat was geen speciale wens van de Koninklijke familie. Het is dan ook aan de creativiteit van de bezoekers langs de route om daar zelf invulling aan te geven, als zij dat willen.

Mobiele versie afsluiten