Site pictogram Tilburgers.nl

Roy Donders krijgt Walk of Fame-tegel

roy dondersOp vrijdag 20 maart kreeg Roy Donders een tegel in de Walk of Fame, in de Alexanderstraat. Burgemeester Noordanus onthulde de Walk of Fame-tegel samen met Roy Donders. Het is de eerste keer dat inwoners van Tilburg zélf een kandidaat voor de Walk of Fame konden aandragen.

In totaal zijn er zeven kandidaten voorgesteld.Uit deze kandidaten heeft de commissie, bestaande uit Peter Noordanus, burgemeester van Tilburg (voorzitter), Gon Mevis, directeur van ContourDeTwern en Rein Valk, raadslid CDA, Roy Donders geselecteerd. hall of fameDe commissie is van mening dat het Tilburgse multi-talent Roy Donders onderdeel is van het DNA van Tilburg. En met zijn reality-televisie-programma draagt Donders trots op Tilburg uit. Tilburgers gaven aan dat Roy Donders Tilburg goed op de kaart zet en dat hij in het bijzonder Broekhoven op zeer leuke, positieve wijze in beeld heeft gebracht. De serie laat een multicultureel en tolerant Broekhoven zien.

De Stichting Tilburg 2009 heeft ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van Tilburg een Walk of Fame laten aanleggen in de Alexanderstraat. Bekende en minder bekende Tilburgers die zich inzetten voor hun stad hebben daar hun handtekening in het beton gezet. De raad heeft het college gevraagd om dit initiatief voort te zetten en jaarlijks een nieuwe tegel aan de Walk of Fame toe te voegen. Vorig jaar viel die eer te beurt aan de in 2012 overleden Theo Clijsen.

In juni wordt er een nieuwe oproep aan de stad gedaan en kunnen er opnieuw kandidaten worden voorgedragen.

Mobiele versie afsluiten