Site pictogram Tilburgers.nl

Safaripark Beekse Bergen: drie dieren geboren

De Kaapse Buffel Kato
Foto: Safaripark Beekse Bergen

In Safaripark Beekse Bergen zijn drie jongen ter wereld gekomen. Het gaat om een banteng, Kaapse buffel en zwarte paardantilope.

Bantengmannetje Bono kwam op 3 maart 2021 ter wereld en maakt het goed, zo vertelt dierverzorger Rolf Veenhuizen. Safaripark Beekse Bergen is één van de drie dierentuinen in Nederland waar bantengs, een bedreigde rundersoort, te zien zijn. De komende tijd zal Bono nog op stal verblijven, totdat hij groot genoeg is om mee de savanne op te gaan.

Paardantilope Suus. Foto: Safaripark Beekse Bergen

De banteng komt voor in Myanmar, Thailand, Indochina en op Borneo, Java en Bali. “De leefomgeving van deze diersoort wordt vernield door het winnen van palmolie. Daarnaast wordt er ook op de banteng gejaagd en in hun leefgebied worden ze vaak als huisdier gehouden. Met de geboorte van Bono werkt het Safaripark mee aan het fokprogramma van de banteng en we zijn dan ook blij met zijn komst.” aldus Rolf Veenhuizen.

Afgelopen week kon er in Safaripark Beekse Bergen nog meer beschuit met muisjes gegeten worden. Bij de Kaapse buffels en zwarte paardantilopen kwamen respectievelijk Kato en Suus ter wereld. Het wildlifepark in Hilvarenbeek is de enige plek in Nederland waar deze dierensoorten te zien zijn. “Ook Suus en Kato maken het goed. Suus is op de vlakte geboren, maar blijft, net als Bono, nog even op stal. Kato was een flinke meid en zij mag inmiddels al mee naar buiten.” vertelt Veenhuizen.

YouTube video player

Mobiele versie afsluiten