Spring naar inhoud

Berend de Vries. - Foto: Paula Anguita

Wethouder Berend de Vries gaat vanaf 15 mei 2021 aan de slag als Concerndirecteur Gezond Stedelijk Leven voor Iedereen voor de gemeente Utrecht. Daarmee komt voorlopig een einde aan zijn politieke carrière en een periode van 11 jaar wethouderschap in Tilburg. Berend de Vries krijgt wel een 'oude' bekende als leidinggevende: Gabrielle Haanen is tegenwoordig gemeentesecretaris van de gemeente Utrecht en was tot en met 2016 gemeentesecretaris in Tilburg.

Berend de Vries vertrekt wel met gemengde gevoelens: “Met trots en een beetje pijn in het hart leg ik binnenkort het wethouderschap van de gemeente Tilburg neer. Met veel passie heb ik me de afgelopen 11 jaar ingezet voor onze stad. Een stad waar we terecht steeds trotser op zijn geworden. Tilburg is getransformeerd naar een stad met een levendige stedelijkheid waar het bruist. Dat zie je onder meer in de Spoorzone, het Spoorpark en de Piushaven. Maar ook op veel andere plekken zijn bakens verzet zoals op het Pater van den Elsenplein. Ik heb het een grote eer gevonden een bijdrage te mogen leveren aan de ontwikkeling van Tilburg.” ...lees verder "Berend de Vries neemt afscheid als wethouder van Tilburg"

2

Diepgeworteld anti-institutionalisme vraagt om verbindend collectief verhaal.

Nederland beleefde eind januari 2021  na het instellen van de avondklok de ergste rellen sinds 40 jaar, zoals de politie het omschreef, die gepaard gingen met gericht geweld tegen agenten en met vernielingen en plunderingen. Wat is de achtergrond van het geweld, wie zijn die raddraaiers?

En wat kan de overheid en de politiek eraan doen om de onvrede te stuiten? Hierover gaat de brede analyse van de Tilburgse Universiteit.

Het is een interdisciplinaire analyse met socioloog Peter Achterberg, bestuurskundige Pieter Tops, Juliette Schaafsma, geesteswetenschappen, sociaalpsycholoog Florian van Leeuwen en jurist Niels Karsten.

De relschoppers bestaan volgens de wetenschappers uit een zeer gemêleerd gezelschap, al zijn het voornamelijk jongemannen die ageren tegen wat zij een inperking op hun vrijheid vinden, repressie en daarom uit zijn op wraak. ...lees verder "De avondklokrellen. Wat zit er achter?"

9

Gastbijdrage van Hans Rube, journalist en burgerraadslid voor de PvdA.

"Dat corona een democratisch virus zou zijn dat iedereen gelijk treft, is de grootste leugen van 2020. Corona is een klassenvirus."

Bovenstaande zinnen zijn woorden van een gemeenteraadslid uit Antwerpen.
Natuurlijk heeft deze man groot gelijk.

De mensen met de laagste inkomens worden door COVID-19 onevenredig hard getroffen tijdens de opeenvolgende lockdowns van Rutte en co. De gewone burgers met lage inkomens zijn de klos. Zij kunnen nauwelijks thuis hun schoolgaande jeugd begeleiden, omdat ze de baan op moeten of zelf telewerk verrichten. ...lees verder "Leugen"

2

  • Rectificatie: Ouderen die niet mobiel zijn, kunnen niet gevaccineerd door hun huisarts, bij hen thuis.

Op dinsdag 9 februari 2021 opent GGD Hart voor Brabant een vaccinatielocatie in het Willem II stadion in Tilburg. Hiermee is de derde vaccinatielocatie in de regio Hart voor Brabant een feit. Eerder werden er priklocaties geopend in Veghel en in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.

Op de locatie in het Willem II stadion in Tilburg kunnen in eerst instantie mobiele, thuiswonende ouderen vanaf 85 jaar een COVID-19-vaccin ontvangen. Later deze week ontvangen ook 80-plussers van het RIVM een uitnodiging voor een vaccinatie. ...lees verder "Corona vaccinatielocatie in het Willem II stadion"

De Trouwlaan tussen Generaal de Wetstraat en Generaal Smutslaan, richting Stappegoor. Foto John Geerts

Vandaag zou de pilot op de Trouwlaan starten. Maar een woordvoerder van de gemeente Tilburg laat weten dat de pilot voorlopig van de baan is.

"Vanwege de lockdown is momenteel de hoeveelheid auto- en fietsverkeer aanzienlijk minder en is het effect van de afsluiting niet goed te meten. Daarom stellen we de pilot uit. Zodra duidelijk is wanneer de lockdown eindigt, prikken we een nieuwe startdatum."
...lees verder "Pilot afsluiting Trouwlaan tussen Generaal de Wetstraat en Generaal Smutslaan uitgesteld"