Site pictogram Tilburgers.nl

Sanne Rambags: “Eigenlijk is er altijd al muziek om me heen geweest”

Sanne-Rambags-1-Anton-KwantesLogo---Verrassend-StreekTalent---zwartSinger-songwriter en derdejaars conservatorium studente Sanne Rambags (21 jaar) is zolang als ze zich kan herinneren met muziek bezig. Haar ouders draaiden thuis altijd Jazzmuziek en Sanne zong dit van jongs of aan mee.

Vanaf haar negende is ze zich bewust met muziek gaan bezighouden en begon ze met gitaar spelen. Zeven jaar later begon ze met het schrijven van haar eerste liedjes, wat ze tot op de dag van vandaag nog steeds doet.

Sanne schrijft zowel Nederlands- als Engelstalige liedjes en vindt haar inspiratie bij grootheden zoals Joni Mitchell, Susanne Abbuehl en Elina Duni.

Sanne-Rambags-2-Anton-KwantesIn haar muzikale ontwikkeling is Sanne altijd op zoek naar ‘improvisatie’ waarbij ze haar stem wil gebruiken als een instrument. “Ik wil een instrument zijn met mijn stem” vertelt Sanne, wat is in haar liedjes duidelijk terug te horen is.

Een CD van Sanne komt er voorlopig nog niet. “Ik heb eerst veel gespeeld met het repertoire en misschien komt daaruit later een CD.” Afgelopen jaar deed Sanne veel ervaring op tijdens haar ‘koffie-tour’ waarbij ze in verschillende koffietentjes in Nederland optrad.

Ik sprak Sanne kort na haar optreden in Bleyemakerij de Boemel en vroeg haar, wanneer een optreden voor haar geslaagd is? “Een optreden voor mij is geslaagd als er ergens een te gek moment is, waarbij ik zelf en het publiek even in het hier is. Dan voel je de magie!” antwoordde ze.

Sanne is binnenkort te zien en te horen:

Zaterdag 20 februari, Sanne Rambags Trio, Wolfslaar Akoestisch Breda
Zondag 28 februari, Willem II Jazz Collectief, Paradox, Tilburg
Zaterdag 2 april, Sanne Rambags Trio, Paradox Tilburg

Meer informatie over Sanne Rambags is te vinden op haar website www.sannerambags.nl.

YouTube Clip van Verrassend StreekTalent.

Mobiele versie afsluiten