Site pictogram Tilburgers.nl

Scholen en verenigingen kunnen ‘verdienen’ aan oud textiel

De gemeente Tilburg geeft aan scholen en verenigingen de kans om geld te verdienen met het inzamelen van oud textiel. Ze ontvangen een vergoeding van 25 cent per kilo.  Tijdens de actieperiode ‘voor de draad ermee’ van 8 mei tot 14 mei 2017 verdubbelt de gemeente de vergoeding voor de drie scholen en verenigingen die de meeste kilo’s inzamelen.

Verenigingen en scholen die mee willen doen aan deze voorjaarsactie kunnen zich voor 1 april 2017 aanmelden via de website van de gemeente Tilburg.

Kleding, riemen, schoenen, gordijnen en beddengoed vallen onder textielafval. Vloerbedekking of vervuilde kleding (met olie- of verfvlekken) horen bij het grofvuil en niet bij textielafval. Het textiel wordt gesorteerd. Een deel wordt als kleding verkocht en van het overige materiaal worden de vezels hergebruikt voor bijvoorbeeld nieuwe kleding of dekens. Van kapotte kleding worden poetsdoeken en isolatiemateriaal gemaakt. Hergebruik is goed voor het milieu. Elke kilo ingezameld textiel zorgt voor 3,4 kilo minder CO2-uitstoot.

Het gehele jaar kunnen Tilburgers oude kleding en textiel ook inleveren bij de speciale textielbakken of bij één van de vele kringloopwinkels en hulporganisaties. Hierbij is het praktisch om het textiel in een gesloten zak te doen en schoenen per paar aan elkaar vast te binden.

Mobiele versie afsluiten