woensdag 19 juni 2024

50 gedachten over “Schuldhulpverlening in de bres voor cliënten van bewindvoerder Pieter de Kok

 1. Of niet!!

  En ik zit niet in een schuldsanering ter info voor Betrooke…

  Het gaat er hier ook niet om of iemand schulden
  heeft of niet.

  Het gaat erom dat mensen geholpen moesten worden
  met betalingen van vaste lasten (taken van een bewindvoerder)
  en deze man dat dus verzuimde.

 2. Betrooke als je bij een bewind zit houd niet in dat
  je per definitie schulden hoeft te hebben.

  En nee ik heb zelf geen schulden gemaakt dus
  ga geen aannames doen waar je geen ruk vanaf weet.

 3. “En ik loop hier alleen maar te zeveren omdat deze man schulden heeft gemaakt op MIJN naam dus ja, mag ik??”

  Volgens mij ben jij degene die in eerste instantie schulden hebt gemaakt anders was je niet in de schuldsanering terechtgekomen.

 4. claudia, waarom verantwoorden we ons, wij weten toch wat wel en niet mag? volgens mij is ze geen gedupeerde en heeft ze geen recht van spreken.

  de enige met een grote muil is zij en niet wij. achter een vierkant scherm is makkelijk schuilen. daar “denken” ze veilig meete zijn maar eingelijk zijn ze zo ziek dat ze geen leven hebben hihihi

 5. aan ex=schuldhulpklant:
  waar baseren je het op dat die dingen NIET doorgegeven worden?

  daar ben ik dan toch wel heel benieuwd naar.
  ik ben de gene doe haarspeldjes verkoopt. denk je nu echt dat dat zoveel opleverd dat je er van rond kan komen. miss 10euro in de masnd die overigens nog eens op het leefgeld in minderibg gebracht word ook!!

  word tijd dat als je zulke dingen en zware beschudliggingen durft te leggen dan je dan ooklef moet hebben met naam en toenaam te reageren. anoniem achter een vierkant scherm mensen beschuldigen is wel makkelijk he ????

 6. En ik loop hier alleen maar te zeveren omdat deze man schulden heeft gemaakt op MIJN naam dus ja, mag ik??
  Ik ga niet opdraaien voor een schuld die HIJ gemaakt heeft.

 7. @Ex=Schuldhulpklant

  Een grote muil?
  Jij hebt die ene zonder je naam bekend te maken, dat is pas stoer.

  Oh het bankstel, wauw dat gaat over mij, ja ik bood mijn bankstel GRATIS aan omdat ik via een GRATIS site een ander kon ophalen. Oh nee ik heb dat geruild tegen een fles wijn.
  Zoooo duur ook.

  De fotoshoots, ja die slaan ook op mij maar ja, ik mag dat want ik heb uiteraard bij de Belastingdienst nagevraagd wat je mag bijverdienen.

  Maar ja ik heb in ieders geval geen stiekem vriendje die extra inkomen meebrengt want mijn partner en ik wonen gelukkig samen en brengt hij het inkomen binnen en mag ik wat extra’s bijverdienen.
  Hoef nergens stiekem voor te doen!

  Vroeger, toen werd er een huwelijk ontbonden om dubbel te beuren, zo’n iemand ken ik ook, vertelde mijn moeder laatst……
  Ben jij dat toevallig niet Ex=Schuldhulpklant?

  🙂

 8. Beste Mensen.

  Ja, iedereen heeft natuurlijk zijn eigen mening,belevenis en problemen met en door Het Rapport(Pieter De Kok en Hans ?).Wij vinden het heel erg en spijtig wat er met Pieter is gebeurt en hoe het is gebeurt.. echt ongelofelijk..!!?? We kunnen het nog steeds niet geloven en vatten dat dit allemaal echt is gebeurt…?! Wij mochten Pieter heel graag als persoon. we vonden hem altijd wel een aardige,lieve,behulpzame,oprechte man…? Maar,dan komt het.. Was hij wel echt zo of was dat bedrog..? Of waarom heb je dit je zelf en ons aangedaan..?!?! Ja Ja..Er is veel gebeurt,maar wat?Enigste wat we wel weten… dat we zwaar de dupe zijn met onze kleine…Ik had wel een vermoeden dat er iets niet loos was met Pieter tijdens onze Recht zaak met de woningbouw om huis uitzetting te kunnen voorkomen..!! Ik zat op hete kolen te wachten en vroeg hem van wat dat als ze wel door zetten met het huisuitzetting en ons wel de huis uit zetten met onze kleine van 2..?? jahh Jahh dat gaan we proberen te voorkomen.?! En zo ja dan had hij over een mortirium of moritum wet of regel..??Dat we daar beroep op zouden doen wat dat inhield heeft hij mij ook niet verteld.?! En vertelde hem over mijn vrouw die problemen heeft met haar gezondheid en dat ze geopereerd moest worden aan haar baarmoederhals, omdat er onrustige cellen waren gevonden (fase 3) en had met hem of tegen hem over mijn vrouw de psychische problemen waar ze voor behandelt wordt en dat het maar niet goed ging en dat ze constant terug val had en dat we dat stabiliteit echt hard nodig hadden voor ons gezin.Onder tussen was Pieter wel al 4-5 maanden onze bevindvoerder.We hebben in februari alles overgedragen aan hem bankrekeningen, pin codes, digid codes, internet bankieren de codes alles tot post toe.Maar maar… Wij hebben van Familie en vrienden Geld moeten lenen om onze huisuitzetting te kunnen voorkomen… Dat was onze enige hoop volgens Pieter.We hadden nog veel tegoed van de huurtoeslagen kindgebonden budjet kinderbijslag en zorgtoeslag… genoeg voor de Huur achterstand.Ik heb 1800 euro van mijn ouders geleend omdat ik mijn huisuitzetting moest voorkomen.Het enigste waar ik een kwitantie van heb… Ben afgesloten geweest van mijn gas en elektra.. Moest 450 euro ophoesten voor spoed aansluiting en geen maand later werd ik uit mijn bed gehaald door mijn vrouw omdat mijn water wordt afgesloten.!>?! Die meneer van brabant water: Sorry Meneer we proberen uw bewindvoerder al een 2 weken te bereiken en hebben meerdere berichten achtergelaten ,maar geen gehoor..!! Sorry !! ik moet u water afsluiten.Na dat ze mijn water hadden afgesloten..Moest ik eerst bijkomen voor dat ik Pieter zou bellen.Na twee pogingen kreeg ik hem te pakken.En zei tegen hem Heyy fijne man Pieter wat heb je met mijn water rekening gedaan is die niet betaald..? Nee,nee die hebben ze als het goed is afgeboekt ik heb ze een eenmalige machtiging gegeven om van je rekening af te boeken..?? Kan dat..?! Als je een rekening acceptgirokaart met een verhoging en boete heb gekregen kan dat niet..?! Maar jahh wat nu Pieter..?? Ja,ja,dat moet betaald worden…!?!?! jemig zeg toen ik de rekening had gegeven was het iets van 191 euro moet ik dat 661 euro betalen pieter..?!En wat krijgen we als antwoord….Ja dat zo wie zo.!? Maar een probleem op dit ogenblik IS ER GEEN GELD OP DE REKENINGEN..!!!??Ik heb de huur en zo betaald.. ja, maar ik heb water nodig pieter ik heb een kleine van twee thuis.Heb 660 euro moeten ophoesten heb al mijn muziekinstrumenten moeten verkopen om mijn water probleem op te lossen.. Dat Was ook de laatste keer dat ik hem heb gesproken.We kregen al de laatste maanden om de twee weken soms om de drie weken leefgeld..?? Heb aan de deurwaarder gevraagd of Pieter uberhaupt geld heeft overgemaakt voor de huurachterstand en wat kregen we als antwoord NEE..!! Geen cent en ook geen lopende huren en vaste lasten enzo betaald niets helemaal niets gedaan kwamen we achter.En Ja, Toen zonk de moed echt in onze schoenen.. wat nu..!! We hadden al bijna 200.000 euro schulden hoe zou het nu zitten god sta ons allen bij sterkte mensen.

 9. Ik zit hier zo eens te lezen maar sorry hoor vind een dat er een aantal heel dubieus bezig zijn.Zie op FB dat sommige ook buiten pieter gewoon een inkomen binnen slepen via Facebook en hier hun gal lopen te spugen dat ze het zo slecht hebben.Bijvoorbeeld zogenaamt geen geld hebben maar wel een eigen bankstel aanbieden en een ander nemen.Ook zijn er figuren die op FB fotoshoots doen of haarbanden en dat soort shit verkopen.Dus dat klagen is maar een dekmantel.Tja je moet toch wat verzinnen he om in de belangstelling te komen.Dus sommige hebben een dekmantel voor hun extra inkomen daar zou schuldhulp eens achter aan moeten en die op FB spullen verkopen gelijk uit de schuldhulp moeten donderen.Want je bent verplicht door te geven of je inkoken veranderd ja of nee en er zijn er zat die bij beunen op FB.Dus veel hier met een grote muil dat ze het slecht hebben maar wel stiekum geld binnen halen of via een stiekum vriendje die bijhun in huis zit en geld binnen brengt.
  Dan heb je er nog 1 die het zo slecht heeft maar wel een aantal aquariums heeft staan in west en als je dat nog allemaal kan dan heb je nog niets te klagen hoor.Maar als je geld wat niet bekend is wat je zwart binnen sleept en waar je bewindvoerderof schuldhulp vanaf weet en over de balk gooit moet je hier niet zo’n grote mond hebben en niet zo klagen wat dacht je daarvan?

 10. Lang getwijfeld of ik hier een bericht wilde plaatsen om hierin mee te delen, ik heb echt de tijd nodig gehad alles een plaats te geven. Nu de nieuwe bewindvoerder aangesteld is heb ik er helemaal geen goed gevoel meer over en ben ik echt overgeleverd aan iemand. Mischien dat het vertrouwen nog moet groeien maar ik kan me helemaal niet aarden in hoe het allemaal gegaan is.

  Waarom hou rapport als organisatie zichzelf verdomme zo afwezig, alles verhalen op de erven zodat die dadelijk ook kunnen springen? Verdomme volgens mij moet het hoofdkantoor van rapport hier toch ook wel een zetje aan meegeven. Ik hoor niks anders dan mensen die in een hoek gegooid worden en het maar uit moeten zoeken.

  Diep van binnen maakt deze hele situatie mij en mijn gezin kapot. Natuurlijk blij dat dit allemaal aan het licht is gekomen maar de manier waarop erg moeizaam en onpersoonlijk ik zou het ook wel prettig vinden gewoon wat meer te weten te komen achter de rede waarom Hans niet meer het pand mag betreden? Wat is daar gebeurd het zit me NIET lekker … Wat is Hans met de noorderzon vertrokken voor hem is het ook een klap. Ik vind het allemaal heel moeilijk ik heb nogal wat met de heren gedeeld..

 11. aan gerechtigheid. Ik wil even reageren op je bericht. je bent in de war met iemand die een paar weken tevoren ook daar is gesprongen (idd met zijn kind). Dat was niet Pieter, die sprong alleen”.
  wel ben ik het met jou eens dat we eigenlijk collectief aangifte moeten gaan doen van verduistering cq oplichting door rapportbi.
  Dit staat in ieder geval ook bij ons in de planning zodra we nieuwe bewindvoering hebben (waarvan we nog steeds geen bericht hebben gehad overigens)en we contact hebben gehad met een advocaat.
  Zoals gerechtigheid meld, word alle schuld nu op het kantoor van p.de kok geschoven in de hoop dat daarmee de kous af is. maar de grote stropdassen daarboven zijn net zo schuldig en proberen zich compleet in te dekken.
  Ik hoop idd dat er meer mensen zijn die dit initiatief steunen, zodat wij “simpele clienten” serieus genomen worden.

 12. Laat mij eerst schrijven, Gods zij dank dat het kindje het heeft mogen overleven. Want hoe laf moet je zijn om van je eigen leven zo’n puinhoop te maken door de ‘zwakkeren’ van de maatschappij hierin te misbruiken maar dan ook nog je kind hierin mee te betrekken. Medegedupeerden, wees gewaarschuwd met welke bewindvoerder dat jij opnieuw in zee gaat!!! Doordat wij al eerder wilden overstappen naar een andere bewindvoerder omdat de duistere praktijken aan het licht kwamen van hoe rapportbi aan het werk was met P. de Kok als directeur van rapportbi te Tilburg en er alles voor uit de kast werd gehaald om het in de doofpot te blijven stoppen. De nieuwe bewindvoerder cq advocaat is ons inmiddels toegewezen, omdat deze aanvraag al eerder bij de rechtbank in aanvraag lag. Medegedupeerden, misschien is het niet verkeerd om onze koppen bij elkaar te steken om de onderste steen boven te halen van de zeer grote beerput van de bewindvoerders vestigingen onder de naam rapport. Ik heb vele bewijzen en bevestigingen op papier verzameld, zelfs van een instantie waar jij van mag verwachten dat zij wel zuiver te werk gaan!!! Wie met mij contact wil opnemen mag dit doen per email aequus8@gmail.com

 13. Pieter was een vriendelijke man , die zijn cliente met respect en met een lach benaderde .
  Ik ben er altijd met veel plezier een bakkie koffie gaan drinken .
  ongeacht wat hij verder zou hebben gedaan … ik ga hem toch missen …

  Mijn medeleven voor de nabestaande en vrienden .
  Rust zacht kerel .

 14. even reageren op de link van de heer Samuels.
  Allereerst mijn dank hiervoor. Er is nu tenminste iets meer duidelijk.
  Alleen zet ik hier wel mijn vraagtekens bij.
  Waarom neemt rapport hiervoor geen verantwoordelijkheid ?
  Mocht het blijken dat er van ons en alle andere gedupeerden geld is verdwenen, moeten we dat dus terug gaan halen bij mensen die net hun man/vader hebben verloren ????
  Want wie gaat onze centen dan terugbetalen ?
  Rapport niet, want die wassen hun handen in onschuld.
  Nu moeten we het dus gaan doen met een andere bewindvoerder van Rapport? Of begrijp ik dat verkeerd?
  Het is weer eens zoals altijd een afschuifsysteem.
  Mijn vertrouwen in deze instantie is helemaal weg en ga het liefst in zee met een bewindvoerder van een andere instantie, zodat we met een schone lei kunnen beginnen.
  ik weet niet hoe anderen hier over denken, maar dit is mijn mening.

 15. Hallo S&A en de rest
  Dit weet ik sinds vandaag;
  ik ging vandaag naar kantoor, omdat ik nog wat post had.
  Wilde het door de brievenbus gooien.
  Ineens hoorde ik: ”nee nee niet doen” dacht hé.
  Kwamen er 2 jongemannen die mij vertelde dat Hans op non actief was gesteld. En Pieter zelfmoord had gepleegd.
  Bam schrikken!!
  (wist wel dat Pieter overleden was alleen niet hoe)

  Thuis op internet gezocht kwam ik dit tegen.
  Schrikken natuurlijk.
  Direct naar schuldhulpverlening gegaan.
  Die konden mij niet echt veel vertellen.
  Alleen dat alles over 5 kantoren word verdeeld.
  Dat we woensdag een brief krijgen wie de nieuwe bewindvoerder word.

  Hoop dat iemand hier wat aan heeft, maar zelf voel ik me echt bedonderd als dit waar is.
  Toch wil ik de nabestaanden van Pieter veel sterkte wensen niemand verdiend dit

  Groetjes Petra.

 16. Beste Lezers & Gedupeerden

  Even een noot van de redactie omdat we veel berichten krijgen van verontruste cliënten van deze bewindvoerder. Inmiddels zijn er vanmiddag vragen gesteld in de commissie Sociale Stijging onderdeel van de Tilburgse gemeenteraad aan de wethouder Hans Kokke over dit probleem. Hij deed hierin keiharde toezeggingen.
  Deze kun je lezen via de volgende link:

  Nieuwe bewindvoerder – Cliënten niet de dupe https://www.tilburgers.nl/nieuwe-bewindvoerder-clienten-niet-de-dupe/

  Met vriendelijke groet
  Roland Samuels
  Hoofdredacteur

 17. Claudia
  23 juni 2014 om 19:29
  Ach Betrooke lees het nieuwe bericht maar dan
  Misschien snap je ons gedupeerden dan wat beter.
  Aardige Hans? En het huis advocaatje niet te vergeten.
  Drie jeugdvrienden in 1 kantoor….
  Ze waren het alledrie.

  Het advocaatje is opgepakt vanwege belastingfraude.
  Zal me niet verbazen als het met onze belastingcenten
  te maken heeft!!!

  Hallo Claudia

  Wij zijn ook gedupeerd welke nieuwe artikel bedoel je?
  Zou je die link hier willen plaatsen.

  Alvast bedankt

  groetjes Petra.

 18. Allereerst wil ik even kwijt dat ik erg geschrokken ben van alle berichtgevingen omtrent het kantoor van Pieter de Kok.
  Hij was ook onze bewindvoerder en heeft ook betalingen niet gedaan en mogelijk ook geld van ons verduisterd.
  Ik zeg expres “mogelijk”, omdat ik nog geen harde bewijzen heb.
  Wel is het mij erg tegengevallen dat we van Rapport alleen een brief hebben gehad omtrend pieters overlijden, maar vervolgens op internet de ware toedracht en gebeurtenissen hebben moeten lezen.
  Onze gemeente ( wij zijn niet afkomstig uit Tilburg ) was tot deze ochtend nog niet eens op de hoogte van de gebeurtenissen.
  Tot op heden hebben we nog niks van rapport gehoord hoe het nu verder gaat met nieuwe bewindvoering en hoe ze de dingen verder gaan afwikkelen met eventuele verdwenen centen.
  Ik hoor heel veel mensen hier die van alles weten en veel die alleen maar speculeren.
  Maar wat zijn nu eigenlijk de feiten en hoe weten jullie het dan ?
  Ik denk dat het voor de meesten van ons verstandig is om keiharde fieten te achterhalen en vervolgens aangifte te doen hiervan.
  Pieter moest nl ook verantwoording afdragen en heeft idd mogelijk niet alleen gehandeld.
  Maar door rapport worden we natuurlijk zoveel mogelijk in het duister gelaten zodat zij hun “goede naam” niet verliezen.
  En ik vermoed dat als we zelf niet alle gang van zaken gaan achterhalen, dit een grote doofpotaffaire gaat worden.

 19. Ach Betrooke lees het nieuwe bericht maar dan
  Misschien snap je ons gedupeerden dan wat beter.
  Aardige Hans? En het huis advocaatje niet te vergeten.
  Drie jeugdvrienden in 1 kantoor….
  Ze waren het alledrie.

  Het advocaatje is opgepakt vanwege belastingfraude.
  Zal me niet verbazen als het met onze belastingcenten
  te maken heeft!!!

 20. Ik denk dat ik niet iemand ken die meer integer is dan Pieter de Kok.
  Pieter is alleen te aardig en goed van vertrouwen.
  Ik denk dat de bron van alle problemen wel eens die “aardige” Hans zou kunnen zijn.
  Iemand die voor mij de charme heeft van een Albanese deurwaarder.
  Het enige wat je Pieter kunt verwijten dat hij niet eerder afscheid heeft genomen van dit figuur.

 21. he dat je denkt dat je een goede bewindvoering hebt omdat je al een slechte ervaring met de eerste bewindvoering had ik dacht dat ik in goede handen zat maar het was niet zo er werd beslag gelegd op heel mijn inboedel
  echt alles waar beslag op was gelegd maar ik moest me niet druk maken ik nam contact op met rapport tilburg en nicole
  en ze zij laat maar beslag legen heb ik laten doen ik heb er toen zelf voor gezorgd dat het opgelost werd anders had ik zelfs geen bank meer en geen koelkast enz ik ben al maanden bezig met een zaak tegen mijn oude bewindvoerder het enigste w
  wat pieter de kok of hans moesten doen van mijn advocaat was
  de papieren op orde hebben maar nee dat was het niet maar waarom deden ze het niet omdat de zaken niet op orden zijn maar ik wil een ding zeggen ik stel niet alleen pieter verand woorden lijk maar heel het kantoor wat misdaad moet gestraft worden van mensen stelen als ze al niks hebben dat is echt gemeen en de laatste steen zal boven komen groetjes het beste alle maal die het zelfde mee maken

 22. Beste Tilburger,

  Denk je werkelijk dat de nabestaanden hier komen lezen?
  En daarbij, ikkan hem helaas de hemel niet in prijzen wat hij mij heeft aangedaan sorry!
  En dat deze man fouten heeft gemaakt, mag ook gewoon gezegd worden.
  Dit is immers geen rouwadvertentie wel?

  Gelukkig mag je een mening hebben hier, stel je voor zeg!
  Ik heb dan ook geen spijt met wat ik hier neer heb gezet, echt niet.

  Mensen die de dupe zijn, moeten hun mond hier maar houden, daar komt het in principe maar op neer dus.

  Nee sorry…. Dit kan echt niet.

 23. De redactie zal uit zichzelf geen enkele reactie verwijderen, aangezien wij niemand willen censureren of het woord willen ontnemen. De vrijheid van meningsuiting staat bij Tilburgers.nl altijd op de eerste plaats.

  Echter, wie in dit geval spijt heeft en graag onder dit artikel zijn of haar reactie verwijderd of aangepast wil zien, kan dit aan de redactie laten weten door een e-mail te sturen naar redactie@tilburgers.nl, met vermelding van de tekst waar het om gaat en verzonden vanaf hetzelfde e-mailadres als waarmee ook de reactie is verzonden.

  Namens de redactie,

  Paula Anguita
  Eindredacteur

 24. Beste gedupeerden,

  Ik begrijp jullie wanhoop, jullie situatie is al niet makkelijk en het is er op deze manier zeker niet makkelijker op geworden.
  Ik hoop ook oprecht dat jullie geholpen gaan worden door andere schuldhulpverlening instanties.

  Echter wil ik jullie vragen jullie reacties aan te passen of te verwijderen. Jullie hebben in een emotionele bui gereageerd. Jullie hebben zonder blad voor de mond je reactie gepubliceerd onder dit artikel.

  Ik stel deze vraag, ter bescherming van de nabestaande die Pieter heeft achtergelaten. Hun schuld is het niet. Hun verdienen het niet deze kwetsende teksten te lezen over Pieter.

  Ik wil jullie het recht op vrijheid van meningsuiting echt niet ontnemen. Maar met de gegeven reacties ga je niets bereiken. De situatie wordt er echt niet beter door voor jullie. Met de reacties doe je andere, onschuldige, mensen erg veel pijn en verdriet.

  Hopelijk lezen jullie mijn bericht en zullen de schadende teksten worden aangepast of verwijderd.

  Met vriendelijke groet,

  Een mede stadsgenoot

 25. respeckt jaa hoor voor de naarbestaande en idd geld is vervangbaar maar de elende die is aan gericht is niet op te lossen en wij cliente zitten er mee hoe we nu verder moeten en heb idd respeckt voor de naarbestaande maar daar had pieter aan moeten denken voor hij van die flat naar beneden sprong en daar mee zijn gezin en 130 gezinnen benaardeelde want dat is een fijt sorry geld is vervangbaar alle bij gekomen schulde onder bewindvoering worden die kwijd gescholden dan dan ben ik nu stilk nee toch hij heb gekozen te springen en daarmee zijn gezin hun hart gebroken naar hij er in tilburg nog 130 gezinnen de elende mee in getrokken heeft geld is vervangmaar maar de rotzooi die gemaakt is niet zomaar opgelost zitten wij nu mee en kunnen geen kant op want we hebben al elende genoeg toch

 26. En mijn problemen met hem staan LOS van het feit dat ik het niet erg vind dat hij er niet meer is.
  Hij had voor mij niet hoeven springen, ik had liever gehad dat hij openlijk was geweest en alles openbaar had gemaakt.
  Voor zijn kinderen.

  Er was vast wel een oplossing voor alleen hij zag door het bos de bomen niet meer en geen andere uitweg, dat vind ik heel erg ja!!

  Zijn kinderen, die moeten het nu doen zonder vader.
  En dat betreur ik echt enorm!!

 27. De reactie van IK op 20 juni 2014 om 23:42
  De IK dat ben ik dus.

  Ik ben Claudia Stakenburg, aangenaam.

  Dus durf het ook gerust met mn eigen naam te vertellen.
  Ozzy, jij zat er ook niet voor niets toch?
  Nee wij ook niet, maar we zaten er om er goed uit te komen, niet om er dieper in geduwd te worden.
  En dat is wat hij mij heeft gedaan.
  En dat dat mijn eigen schuld is, kun je niet zeggen want ja, we hebben immers ons hele hebben en houwen af moeten staan toch, we hadden nergens geen controle meer over, dat had hij, dus MIJN eigen schuld is dit niet.

  En jij weet wel wat en wie erachter zit?
  Oh ja natuurlijk, zijn familie he?
  Yeah right…..
  Met zijn familie heb ik niets te maken, ik was met HEM in zee, niet met zijn familie.

  Jij bent vast iemand die geen problemen heeft gekregen tijdens het bewind, nou petje af, wees blij want naast mij zijn er nog veel meer die in de ellende zijn gekomen door hem en/of Hans.

 28. ik hoor verschillende en weet ook wie er achter zitten.
  ik ken pieter als bewindvoerder maar ook als persoonlijke vriend.
  ik ken pieter als iemand die vanuit een menselijk oogpunt werkte en betrokken was bij de problemen om tot een goede oplossing te komen, maar dat werkt wel van 2 kanten.
  de mensen die zo lopen te klagen moeten ook eens kijken welk aandeel ze hebben in hun problemen want hard schreeuwen en schelden lossen je problemen niet op.
  wij hebben een goeie samenwerking met pieter gehad en een hoop problemen kunnen oplossen door samen te werken.

  wat de daad werkelijke reden is geweest zal ons niet bekend worden maar dit diskrediet heeft hij niet verdient

  ik ben wie ik ben en zeg wat ik denk of vind maar anoniem zwart maken is zwak en ongehoord als die persoon op tragische wijze overleden is.
  pieter de kok † 15-6-2014 11:24

 29. Nou je zoekt maar in het hiernamaals!
  En gissen?
  Wat is jouw voorbeeld dan?
  Binnenkort worden er antwoorden gegeven op onze vragen dus dan is het geen gissen meer. Dat er overal bjj mensen en instanties verhalen de ronde doen wil toch echt wel zeggen dat er overduidelijk iets fouts aan de gang was daar op dat kantoor!
  Ik denk dat we nog versteld zullen staan wat er uit de beerput gaat komen

 30. Ik zal binnenkort een vooorbeeld stellen

  gis maar ben er kapot van, en ik ga hem zoeken zelfs in het hiernamaals

 31. Aan Anoniem…. Jij hebt makkelijk praten!
  Pieter zou bij velen dus wél betalingsregelingen
  treffen ondanks dat dat zijn werk niet was!
  En bij mij is er in twee jaar nog nooit niets betaald
  laat staan aangeschreven.
  Terwijl hij dat op zich zou nemen.

  En blabla ja we weten dat we zelf schulden hebben gemaakt
  en daarvoor zochten we hulp, maar niet iemand die velen
  nog dieper de shit induwen!!

  Ik ben gedupeerde, terwijl er voldoende inkomsten waren
  heeft deze meneer mijn huur 4 maanden niet betaald.
  Tijdens de rechtzitting heeft iedereen zich afgevraagd
  waar hij met mijn geld was gebleven.
  Toen de rechter dat aan hem vroeg begon hij te stotteren
  en wist geen antwoord!!

  Ook het feit dat ik op 2 april mijn woning zou moeten verlaten
  hierdoor, heb ik zelf een lening moeten schooien
  bij de gemeente (hij deed niets voor mij dan mij negeren) om
  in mijn huis te kunnen blijven met drie kinderen.

  Mijn ervaring is dus negatief, driekwart jaar alleen maar ellende
  gehad met hem!
  Geld wat verdwenen is en daar heb ik toch echt
  bewijs van!!
  Dud ga mij niet zeggen dat ik met feiten moet komen!!
  Mijn ERVARINGEN met hem zijn feiten genoeg dacht ik zo!

  En flauw hoor om de taken hier neer te zetten van een
  bewindvoerder, echt zo flauw. Het gaat erom wat ieder met
  Pieter persoonlijk had afgesproken. Ook al behoorde het
  niet tot zijn taken!

  Ik vind het heel erg dat zijn kinderen hun vader kwijt zijn
  maar daar heeft hij zelf niet over nagedacht wat hij ze aandoet nu!!!
  Met alle respect voor de nabestaanden; maar ik ga voor mijn geld
  vechten want iemand zei hier dat dat vervangbaar was, nou bij mij niet als het
  gejat word door iemand die je vertrouwd!!

 32. vreselijk wat er allemaal is gebeurd!!

  Maar daarom willen wij de familie en nabestaande heel veel sterkte wensen met dit verlies, Pieter was een aardige man, maar zat duidelijk niet goed in zijn vel… Ook wij hebben het moeten ondergaan dat de afspraken niet nagekomen zijn en dat er nieuwe schulden zijn ontstaan!!! Helaas dat Het allemaal zo gelopen is…maar zo had het ook niet af hoeven lopen!!! Heel veel sterkte allemaal….

 33. Zo. En nu dan terug naar schuldhulpverlening? Ik woon nog liever in een kartonnen doos zou ik bijna zeggen. Mooie sier maakt bureau schuldhulpverlening hierboven. Over de rug van iemand die een einde aan zijn leven heeft gemaakt en over die van alle clienten van Pieter de Kok. Bureau schuldhulpverlening Tilburg heeft het merendeel van de clienten van Rapport Tilburg op dit moment, vrijdag voor het weekeinde om 16.10 uur, nog geen nieuwe bewindvoerder weten aan te wijzen. Ze hebben nog een uur….Maar ik zou er niet op wachten. Mijn dossier, zoals zovele dossiers, is om reden van complexiteit over de schutting gegooid, zoals dat zo mooi heet. Door Bureau Schuldhulpverlening Tilburg. Of Pieter de Kok zijn clienten opgelicht zou hebben weet ik niet en het zou een hele kwalijke zaak zijn, maar dat bureau Schuldhulpverlening in de bres springt voor de gedupeerde clienten van Rapport is een farce. De fouten die door het bureau gemaakt worden, op kosten van de gemeenschap wel te verstaan, zijn enorm en alle dossiers waar men bij het bureau geen raad mee weet, en dat zijn er veel bij het bureau schuldhulpverlening, worden simpelweg afgewezen, verkeerd afgehandeld (met vaak desastreuze gevolgen voor de client) of simpelweg over de schutting gegooid met de opmerking: ‘U moet zelf een bewindvoerder zoeken, wij kunnen en mogen u daar niet in adviseren.’ Helpen kunnen ze je echter ook niet omdat het dossier te complex is of de huidige workload al te groot bij het bureau. Schandalig dus, dit bovenstaande stuk. Overigens, ik heb het nog even nagevraagd bij een client van Pieter, nog altijd geen bericht van schuldhulpverlening. Niets. En dus al helemaal niet een nieuwe bewindvoerder. Ze hebben nog een half uur.

 34. Met alle respect voor iedereen. Ik ga hem missen!! Wat moet je wanhopig zijn om zo iets te doen

  mijn gedachten gaan uit naar familie en vrienden.

  Sterkte !!

 35. Hallo ik wil graag reageren op de reactie van de bewindvoerder.
  alle medeleven met de nabestaanden dat als eerste.
  Uit Het verhaal van wat u verteld over de bewindvoering in het algemeen legt u uit hoe het zou moeten gaan.

  Wat wij als gedupeerde aangeven is dat er nog nooit iemand van rapport bewindvoering bij mij thuis is geweest in de gehele periode dat ik onder het bewind val.
  Er zijn in een eerste gesprek afspraken gemaakt waar wij ons aan moesten houden en welke wij ook tot op het puntje hebben nageleefd. Maar als er vragen zijn moet je 10 keer contact opnemen alvorens je uberhaupt een reactie krijgt.

  Tevens is het vreemd dat de schuldeisers brieven naar ons gaan sturen met als boodschap: We sturen deze brief aan U omdat wij al meer dan een jaar geen reactie van Uw bewindvoerder mochten ontvangen ondanks herhaaldelijke correspondentie.

  Alle samengevat Ik zou hulp en ondersteuning krijgen van de aangestelde bewindvoerder volgens uitspraak van de rechtbank.
  Inmiddels zijn mijn problemen in mijn ogen alleen groter geworden omdat we alles wat we hebben in handen van een ander hebben gelegd.

 36. Laten we de lucht even klaren

  Wat zijn de taken van mijn bewindvoerder?

  Uw bewindvoerder wordt benoemd door de rechtbank en legt verantwoording af aan de rechter-commissaris. Zijn taken bestaan uit het beheren en vereffenen van de boedel tijdens uw schuldsaneringtraject. Dit houdt het volgende in:
  De bewindvoerder komt bij u op huisbezoek om u te informeren over de werkwijze van de Wsnp. Wat staat u te wachten en wat zijn uw plichten. Gedurende dit bezoek bekijkt de bewindvoerder tevens of u beschikt over bovenmatige boedel (auto die niet nodig is voor woon/werkverkeer, antiek, caravan, etc.) die verkocht kan worden ten gunste van uw schuldeisers. Gedurende de looptijd van de Wsnp controleert hij of u uw verplichtingen, voortvloeiend uit de wet, nakomt.

  Uw bewindvoerder is geen hulpverlener. U moet er zelf voor zorgen dat u al uw zaken op orde heeft en houdt. Als u daarbij hulp of begeleiding nodig heeft dan zal die van een gespecialiseerde hulpverlener (zoals bijvoorbeeld een maatschappelijk werker of budgetbeheerder) moeten komen. Uw bewindvoerder kan u doorverwijzen naar de voor u juiste hulpverlener, maar zijn taak gaat niet verder dan dat.

  Neemt de bewindvoerder mijn financiële verplichtingen over?

  Nee, u dient er zelf voor te zorgen dat u uw financiële zaken op orde heeft en houdt. Heeft u hier hulp bij nodig dan kan dit in de vorm van budgetbeheer of budgetbegeleiding. Dit wordt niet uitgevoerd door uw bewindvoerder. Hij kan u wel verwijzen naar de juiste instantie.

  Is de bewindvoerder aansprakelijk voor fouten die hij/zij maakt?

  Iedere bewindvoerder wordt op persoonlijke titel benoemd. Wanneer hij fouten maakt waardoor betrokkenen benadeeld worden, is hij hiervoor aansprakelijk. Iedere bewindvoerder heeft voor dergelijke gevallen een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Kan het conflict niet tijdens het traject van de Wsnp opgelost worden, dan kan de benadeelde een aparte civiele procedure opstarten tegen de bewindvoerder.

  Ik heb een klacht over mijn bewindvoerder. Waar kan ik terecht?

  De Wsnp is een wettelijk traject. De rechtbank benoemt een bewindvoerder om de benodigde werkzaamheden uit te voeren. Daarnaast wordt een rechter-commissaris benoemd die er op toe moet zien dat de bewindvoerder zijn werk op juiste wijze verricht en daarnaast beslissingen neemt in situaties die betrekking hebben op de boedel. Maar ook is de rechter-commissaris de persoon die klachten behandelt van schuldenaren over de bewindvoerder en andersom. U kunt daarom uw klacht schriftelijk voorleggen aan de rechter-commissaris (artikel 317 van de Faillissementswet). De rechter-commissaris zal de klacht terugkoppelen naar uw bewindvoerder en zijn/haar kant van het verhaal aanhoren. Vervolgens zal de rechter-commissaris een beslissing nemen op uw klacht.

  Met alle respect naar de cliënten en zeker naar de nabestaanden van een collega

 37. Bewindvoerders zijn niet verantwoordelijk voor het aflossen van schulden…dat zouden mensen die bij een bewindvoerder lopen toch moeten weten (is mij duidelijk uitgelegd door dhr. de Kok).

  Bewindvoerders zijn verantwoordelijk voor het betalen van de vaste lasten en indien mogelijk elke week leefgeld, waarbij de hoogte afhankelijk is van het inkomen (en hoogte van de vaste lasten).

  Het komt over alsof Pieter de schuld is aan alle ellende…maar in eerste instantie hebben de mensen het zelf verkloot, excuses, voor het taalgebruik, anders had je tenslotte geen schulden (met opzet schrijf ik in meervoud!).

  Pieter laat zijn gezin achter terwijl jullie dat nog wel hebben? Lees het artikel goed! En de brief ook! Wij worden niet in de steek gelaten, de gemeente neemt het over!

  En nu maar lopen mauwen dat hij geld achterover heeft gedrukt…. Baseer je op feiten want hier kom je niet verder mee. Ik hoop dat er niet zo a-respectvol op jouw/jullie overlijden zal worden gereageerd t.z.t.

  Een vriend en cliënt van Pieter de Kok

 38. Zeker respect voor de nabestaanden.

  Maar er mag hier best ingehaakt worden op het feit
  dat hij als bewindvoerder niet deugde. Sorry!
  Het reilen en zeilen daar op kantoor rammelde ook idd
  van alle kanten.
  In de twee jaar dat ik er zit is er nooit maar dan ook nooit maar 1 dubbeltje
  afbetaald aan een schuld.
  Alleen maar schuld bijgekomen.
  Dus ik begin me echt af te vragen hoe groot deze schuld
  inmiddels al wel niet is.

  Deze man dacht (sorry dat ik het zeg) alleen maar aan zichzelf
  Niet eens aan wat er thuis zat voor hem.
  Hij koos hier zelf voor, graaien en zakken vullen en daar niet meer mee kunnen leven: de stap naar het hiernamaals

  Zeker wens ik ze alle sterkte toe, vooral zijn kinderen.

 39. Natuurlijk alle respect voor de familie en de nabestaanden.
  Die treffen verder ook geen blaam, maar wij wel na dagen van stilzwijgen krijgen we eindelijk na dagen van onzekerheid een teken van leven van zijn compagnon via een niet zeggende brief.

  Dagen lang was er niet meer bekend dan dit op hun website:

  Als cliënt blijft u onder beschermingsbewind. In overleg met de kantonrechter zal er zo spoedig mogelijk een nieuwe bewindvoerder worden gezocht en aangesteld.

  Uw zaken worden waargenomen door een tijdelijke waarnemer in samenwerking met een aantal personeelsleden van het kantoor Rappórt Tilburg. Zij doen in ieder geval de betaling van uw leefgeld, vaste lasten en eventuele spoedbetalingen.

  Als er sprake is van schuldenproblematiek, dan zal de opvolgend bewindvoerder daar mee verder gaan. Zodra duidelijk is wie uw nieuwe bewindvoerder wordt, krijgt u hiervan meteen bericht.

  Tot die is aangesteld zullen alleen urgente zaken zoveel mogelijk worden afgehandeld.

  Stuurt u belangrijke post daarom vooral door naar de postbus van Rappórt Tilburg (zie contactgegevens).

  Het kantoor Tilburg is vanaf donderdag 19 juni weer telefonisch bereikbaar.

  Met vriendelijke groet, pfffffff

  Toen afgelopen week zelf maar op onderzoek uitgegaan en in de telefoon geklomen. Kantooor, Gemeente en Schuldhulverlening waren niet voor comentaar bereikbaar. Omdertussen weet ik dat het al een jaar rammelde aan alle kanten bij dit kantoor. Snapt dan niemand dat wij ons ook zorgen maken over hoe het verder moet en voor mezelf wil ik weten waar ik staa. Ik Eis van de gemeente dat ze me een lijst sturen zodat ik weet hoe het ervoor staat en Of ik nog in mijn kleine appartementje kan blijven wonen, het gas, water en licht niet wordt afgesloten. Ik wil gewoon weten wat er nu wel en niet is afbetaald van mijn schuld. Door deze enorme onzekerheid begin ik erg desperaat en depresief te worden.Ik snap dat hier eerst een goed onderzoek op zijn plaats is voor ik mag oordelen. Neem me niet kwalijk ik ben boos, het Lijkt hier wel een land van graaiers en zakkenvullers.

  Ans

 40. hallo iedereen
  ik ben zelf client bij pieter en er is nog niks bewezen dat hij geld onvreemd heeft mij heeft hij altijd met respect behandeld en heel veel dingen op gelost dus ik vind het heel erg om alles wat hier staat te lezen en ook voor de familie en zijn kinderen ik kan niet voor jullie spreken maar ik wens de familie heel veel sterkte en ik hoop dat ik het goed heb en er andere dingen zijn waar voor hij dit heeft gedaan

 41. SCHULD HULP VERLENERS ZOUDEN MOETEN WORDEN GECONTROLEERD, OMDAT ZIJ HEEL VEEL FOUTEN MAKEN . ZOALS HET NIET BETALEN V AN BEPAALDE REKENINGEN
  IK KEN IEMAND DIE WAS BIJ BUDGET BIGG IN BREDA EN DIE HEEFT DIV. DINGEN NIET BETAALD ONDER ANDERE BELASTING
  NU HEBBEN ZIJ DE RECHTBANK LATEN WETEN DAT DIE PERS. SCHULD VRIJ ZOU ZIJN MAAR NIETS IS MINDER WAAR
  VOLGENS DE BELASTING MOET MEN NOG ENKELE 100 DERDEN EURO,S BETALEN
  MAAR WEL HUN GAGE OPSTRIJKEN
  122 PER MND
  HEEL VAAK KOMEN DE MENSEN JUIST IN DE SHIT DOOR HEN
  OOK ZIJN ZE WEL EENS BEVRIEND MET EEN ADVOCAAT VAN CLIËNTEN
  WAARDOOR ER SCHEVEN DINGEN GEBEUREN. (VOOR DE EEN WEL GELD EN DE ANDER NIET)

 42. het is begrijpelijk dat de gedupeerden zich benadeeld voelen maar het zou wel fijn zijn als jullie enigszins met de gevoelens van de nabestaanden rekening zouden willen houden. Zij kampen met een zeer groot verdriet, namelijk het verlies van hun man/vader. Die is onvervang- en onmisbaar. Geld niet!

 43. “die van hem afhankelijk waren voor hun leefgeld, het maken van afspraken met schuldeisers en de afbetaling van schulden”

  Leefgeld wat halve bak gestort werd
  Afspraken met schuldeisers die NIET nagekomen werden
  Afbetalen van schulden- nog nooit niets afbetaald in de
  twee jaar dat ik er zat!

  Hij maakte zijn werkbeschrijving helaas niet waar!
  Door hem en zijn wanbetalingen zijn de mensen NOG dieper in de shit gekomen.
  Ken meerdere mensen waaronder ik zelf die mijn huis bijna kwijt was, had ik op straat gestaan met mijn kinderen.
  Maar dat interesseerde hem niet want ik werd gewoon genegeerd.
  Maandenlang.

  Fijn he als je je hebben en houden in andermans handen legt, die je dan moet vertrouwen.

  Maar nee niets is minder waar; hij drukt jouw zure geld, dat beetje wat je nog hebt, gewoon achterover!!!

  Ik ben benieuwd wat we nog boven tafel krijgen, ik wil in eiders geval wel mijn geld terug.

 44. inderdaad deze man heeft al zijn cliente bedonderd en belazerd en tot vandaag heb ik van kantoor niks mogen horen dat hij op Vaderdag van 11 hooge flat naar beneden is gesprongen naar hij het bewindvoerders kantoor ten gronde heeft of laten gebeuren maar ten gronde gericht heeft en wij al zijn cliente wat gebeurd er want wordt vanalles beloofd ik heb bijna week later nog niks van rapport tilburg mogen horen is dat dan roepen maak je geen zorgen ik maak me grote zorgen vreselijk hoe groot me zorgen zijn en waarom omdat mijnheer de kok van een flat naar beneden moest springen en wij nu wat gebeurd er nu met onss hebben we nog een dak boven ons hoffd straks en off onze spulletjes enz

 45. Zorgen maken?
  Deze man heeft een jump gemaakt omdat hij geld verduisterd heeft van zijn clienten die zo AFHANKELIJK van hem waren!!!

  Hij had niet hoeven springen maar hij had ook beter met het geld van zijn clienten om kunnen gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *