dinsdag 21 mei 2024

3 gedachten over “Schuldhulpverlening: zzp-ers worden in Tilburg uitgesloten

 1. Argument van Norbert was ook mijn argument in de raad. In tilburg worden ZZP’ers al ondersteund. Daar heb ik de wethouder ook op gewezen.

  Na behandeling van dit punt kwam wethouder Auke Blauwbroek terug op dit punt. Na ruggespraak met ambtenaren gaf Auke aan alsnog dit ZZP-punt te schrappen.

  Dus bij mij is er niet meer de noodzaak om een amendement in te dienen.

 2. Zzp’ers in problemen kloppen aan bij gemeenten voor hulp.

  Toch een raar uitgangspunt van de wethouder Auke Blaauwbroek en de gemeente Tilburg. Door de wereldwijde crisis raken steeds meer van deze zogenaamde, vaak gedwongen, Zelfstandige Zonder Personeel in de problemen. De meeste ZZP-ers hebben geen vangnet, sociale verzekeringen of reserves meer. Al vanaf 2007, toen de kredietcrisis zo’n beetje begon, kwam deze groep al snel in de problemen. Inmiddels hebben ZZP-ers alle mogelijke bezuinigingen doorgevoerd, dus ook een eventueel dure Accountant of Incassobureaus bij wanbetalingen, om hun kop boven water te kunnen houden. Met de bezuinigingen van lenteakkoord nog in het verschiet zou dit wel eens de finale nekslag kunnen worden. Een grote groep nog werkende ZZP-ers verdienen al jaren lang onder het bestaansminimum. Veel gemeentes weten dit en participeren hierop; zoals je hier onder kunt lezen:

  Gemeenten kunnen zzp’ers, maar ook andere zelfstandigen en startende zelfstandigen financiële steun geven in het kader van het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). Het gebruik hiervan is tussen 2007 en 2009 met 32 procent toegenomen. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Ondersteuning van zzp’ers door gemeenten’ dat de Raad voor Werk en Inkomen (RWI) onlangs publiceerde. De stijging van het aantal aanvragen schrijven gemeenten voornamelijk toe aan de financiële en economische crisis, maar ook de grotere bekendheid van de regeling speelt een rol.

  Het ROZ voert deze regeling voor veel gemeenten uit. Wilt u weten of u ook in aanmerking komt voor het Bbz? Neem dan contact met ons op. Naast deze financiële regeling kunnen wij u ook van dienst zijn met advies, begeleiding en diverse vormen van scholing. Klik hier voor onze uitgebreide dienstverlening.

  Bron: ROZ

  Met vriendelijke groet

  Norbert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *