Site pictogram Tilburgers.nl

Shirt Willem II gekozen tot mooiste eredivisieshirt

De verkiezing van mooiste eredivisieshirt ooit heeft een Tilburgse winnaar opgeleverd. Volgens de vakjury, die zich boog over 25 door de fans genomineerde tricots, is het shirt dat Willem II droeg van 1958 tot 1967 het fraaiste dat op de Nederlandse velden te bewonderen is geweest.

De verkiezing was een initiatief van de Eredivisie CV, de organisatie waarin de achttien eredivisieclubs zich hebben verenigd. Voetbalfans konden zich sinds half april uitspreken over het mooiste thuis- en uitshirt van de afgelopen 64 jaar.

Het winnende klassieke en sponsorloze tenue van Willem II bestaat uit verticale rode, witte en blauwe strepen, met een rood kraagje. “Dit is een herkenbaar, bijzonder én typisch Nederlands shirt. Je ziet dit ontwerp in geen enkel ander land”, sprak journalist  en juryvoorzitter Sjoerd Mossou.Esthetiek gaf de doorslag. De jury kwam al snel tot de conclusie dat herinneringen zich lastig laten vergelijken: dat is voor individuele liefhebber, fan of supporter anders. Dit klassieke Willem II-shirt uit 1958 – 1959 (gedragen tot aan het seizoen 1967) springt er qua schoonheid en stijl bij alle juryleden bovenuit.

Zelfs bij de NAC-fan en juryvoorzitter Mossou:  “Ik heb maar even braaf mijn mond gehouden, maar objectief bekeken kan ik niets inbrengen tegen het enthousiasme bij de rest van de jury. Dit is een herkenbaar, bijzonder én typisch Nederlands shirt. Je ziet dit ontwerp in geen enkel ander land.”

 

Mobiele versie afsluiten