Site pictogram Tilburgers.nl

SMO Traverse maakt kans op Best Presterende Werkgever 2016

In oktober 2016 werd de Tilburgse Stichting voor Maatschappelijke Opvang Traverse al, door het Nationale Succes Award Instituut, uitgeroepen tot Best Presterende Werkgever 2016 in de branche maatschappelijke opvang. Naast branchewinnaar maken SMO Traverse nu ook nog kans om in de top 10 te komen en de grote winnaar te worden onder alle verschillende branchewinnaars.

Organisaties kunnen op twee manieren in de top 10 komen. De nominatiecommissie van het Nationale Succes Award Instituut selecteert vijf organisaties. Daar worden de vijf organisaties aan toegevoegd met het meeste aantal stemmen. Stem op SMO Traverse.

De stemperiode loopt van zondag 8 januari 14.00 uur tot zondag 15 januari 14.00 uur. Alleen stemmen binnen deze periode tellen mee en u kunt maar één keer stemmen per telefoonnummer. SMO Traverse heeft zo veel mogelijk stemmen nodig. Stem zelf maar vraag ook uw partner, vrienden of kennissen om te stemmen. Op donderdag 2 februari 2017 worden de 10 finalisten bekend gemaakt en wordt ook de winnaar uitgeroepen. Zondag 5 februari is op RTL7 (14.30 uur) te zien welke organisatie zich Best Presterende Werkgever van 2016 mag noemen én €10.000 wint.

Als werkgever onderscheidt Traverse zich volgens de Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut vooral door het gerichte aannamebeleid en de verantwoordelijkheid die het haar medewerkers geeft. Dit resulteert onder meer in een zeer laag personeelsverloop. “Traverse is in alle opzichten een outperformer die zich realiseert dat mensen het daadwerkelijke kapitaal van de onderneming vertegenwoordigen”, aldus de jury. “Met overtuiging de Best Presterende Werkgever in deze branche.”

Ook het welzijnsgevoel van de medewerker staat hoog in het vaandel van bestuur en management. “De wijze waarop bestuur en management leiding geeft aan deze prijzenswaardige instelling en haar respectvolle omgang met collega-medewerkers is zeer bijzonder en hartverwarmend”, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

“Er wordt veel in mensen geïnvesteerd. De organisatie speurt onophoudelijk naar de ware passies en talenten van collega’s en geeft hen ook de ruimte om deze ten volle te benutten. Het is duidelijk dat er veel wordt gevraagd van de medewerkers, maar zij mogen dan ook veel verwachten van Traverse als werkgever. Het is een zeer goed uitgebalanceerd verhaal dat je nog maar zelden tegenkomt in Nederland. De energie en de dynamiek die voelbaar is in deze organisatie is een duidelijke weerspiegeling van bestuur en management, die het ziekteverzuim in zeer korte tijd heeft weten terug te brengen van 12 naar 4 procent. Voor zo’n werkgever loop je graag het vuur uit je sloffen.”

De jury ziet in Traverse een vooruitstrevende organisatie. “Innovatie is hier het sleutelwoord, want men is continu bezig zijn diensten te verbeteren en af te stemmen op de wensen van de cliënt.”

Mobiele versie afsluiten