Site pictogram Tilburgers.nl

SmokkelSmikkelTourtocht naar Turnhout (30 km) met maart maanScout Tine van de Weijer

Wanneer

Zondag 11 juli 10.00 – 17.30

SmokkelSmikkelTourtocht naar Turnhout (30 km)

Waar

Bels Lijntje aan Bredaseweg

In het kader van het project SmokkelSouvenirSnoer (145) zal op zondag 11 juli een fietstocht  vanuit Tilburg naar Turnhout via het Bels Lijntje plaatsvinden.

Onderweg zullen naast een picknick ook culturele activiteiten plaatsvinden. De tocht eindigt in De Warande in Turnhout waar een bezoek aan de tentoonstelling van Tom Liekens zal worden gebracht (toegang gratis).

De terugtocht naar Tilburg is met busdienst De Lijn (op eigen kosten en ieder uur een bus) terwijl de fietsen met een verhuiswagen teruggebracht wprden naar een centrale lokatie in Tilburg. Deelname  aan de SmokkelSmikkeltour is gratis. Ieder die meegaat wordt echter wel verondersteld  iets mee te brengen voor de gezamenlijke picknick die onderweg plaatsvindt.

Planning 11 juli

10.00 u start fietstocht bij fietspad Bels Lijntje aan Bredaseweg

Picknick halverwege: iedere fietser brengt iets te eten mee

14.00u aankomst Turnhout

bezoek De Warande expositie Tom Liekens ‘’Mensche Tiere Sensationen’

16.30 u retour met busdienst De LIJN (eigen kosten)

17.30u terug in Tilburg

Het project SmokkelSouvenirSnoer (145) is bedacht door (maart)maanscout Tine van de Weyer die met 12 andere vrouwen de nachtburgemeester van Tilburg terzijde staat vwb sociaal-maatschappelijke activiteiten. Het project moet een ode worden aan het Bels Lijntje dat dit jaar 145 jaar bestaat. Van de Weyer roept fietsers die zich via het Bels Lijntje verplaatsen op om een souvenir mee te nemen van wat ze onderweg zijn tegengekomen. Voorwaarde is dat de vinder aangeeft waarom juist dit hem is opgevallen en een plaats verdient in de verzameling ‘Bels Lijntje SmokkelSouvenirSnoer (145)’. De fietser/wandelaar dus als scout,  smokkelaar en souvenirjager die zijn smokkelwaar zowel kan vinden als kan kopen; alles is geoorloofd als er maar een verhaal aan vast zit.

Mobiele versie afsluiten