Site pictogram Tilburgers.nl

Sociaal eetpunt van Jurgen van Poppel vertrokken uit wijkcentrum In De Boomtak

11-04-2013 Eten in de Boomtak Jurgen van PoppelHet sociaal eetpunt dat al bijna vijf jaar door Jurgen van Poppel wordt verzorgd in wijkcentrum In De Boomtak, is per 1 juni verhuisd naar het gebouw waar 13Volt voorheen was gevestigd, ongeveer 100 meter verderop. De gasten die op maandagavond tot nu toe bij wijkcentrum In De Boomtak van een warme maaltijd genoten, zijn vanaf nu welkom op het adres Boomstraat 131.

09-09-2013 Omroep Brabant Jurgen van Poppel Boomtak Wijkcentrum kokenDe aanleiding voor de plotse verhuizing is een incident, dat tot een conflict heeft geleid tussen het bestuur van ‘In De Boomtak’ (stichting Beheer & Exploitatie In De Boomtak) en Jurgen van Poppel.

Over de toedracht van dit incident lopen de inzichten uiteen. Penningmeester Wim Hendriks, die bij de gebeurtenissen aanwezig was, vertelt:

“Een gast wil zijn motor op de binnenplaats parkeren wat verboden is. De toegang tot de binnenplaats is eigendom van het aangrenzende De Herbergier, een verzorgingshuis voor dementerende bejaarden, die verboden heeft dat bezoekers van In De Boomtak daar auto’s en motoren parkeren. Deze gast werd door een vrijwilliger verzocht om zijn motor buiten de poort te parkeren wat hij vervolgens ook deed. Eén van de gasten die dit opmerkte vond dit belachelijk en vond het nodig deze vrijwilliger vier harde klappen op zijn rug te geven onder de bedreiging dat hij wel bepaalde waar de motoren worden geparkeerd. Vervolgens staat de moeder van de eerste gast op en begint de vrijwilligers achter de bar agressief toe te schreeuwen dat ze niet moeten roddelen. Deze vrijwilligers stonden echter sidderend van angst aan elkaar te vragen hoe dit alles zou aflopen.”

Echter, volgens Jurgen van Poppel, die het incident kon zien vanuit de keuken, evenals andere ooggetuigen, is er van geweld geen sprake geweest. De harde klappen waren volgens hen slechts schouderklopjes, die wat harder uitpakten dan de bedoeling was.

Het bestuur van In De Boomtak vindt dat de verantwoordelijkheid voor het gedrag van bezoekers ligt bij organisatoren van het sociaal eetpunt, terwijl Jurgen van Poppel, als huurder van de ruimte, stelt dat het bestuur verantwoordelijk is voor het gedrag van bezoekers van het wijkcentrum.

Het bestuur heeft besloten om het eetpunt in eigen beheer voort te zetten.

Na het vertrek van Biljartvereniging De Noordhoek en Stichting Social Energy is het vertrek van het sociaal eetpunt het derde, langjarige initiatief dat het wijkcentrum In De Boomtak in korte tijd heeft verlaten en elders onderdak heeft gevonden.

Mobiele versie afsluiten