Site pictogram Tilburgers.nl

Sophia Karma: “Ontstaan vanuit een klik”

sophia karma1Logo---Verrassend-StreekTalent---zwartSinger-songwriter Bente Aertssen stond afgelopen maandagavond 11 april 2016 met trompettist Jeroen van der Wouw op het podium van Bleyemakerij de Boemel in Tilburg.

De muzikale reis van Bente begon toen zij voor haar zevende verjaardag een gitaar en gitaarles kreeg. Vijf jaar later leerde zij Jeroen kennen als oppas van zijn kinderen. Na een tijdje kwam Bente erachter dat Jeroen trompet speelde op niveau en daarnaast ook bandervaring had. Er was een muzikale klik en het duo Sophia Karma was geboren.

sophia karma2 anton kwantesVier jaar geleden begon Bente ook met zingen en trad ze voor de eerste keer op tijdens de vocalen van Henk Koekoek in café Weemoed. “Het eerste optreden was verschrikkelijk maar daarna kreeg ik er steeds meer zin!.”

Na een tijdje met Jeroen gespeeld te hebben werd Sophia Karma uitgebreid met toetsenist Peter Pennartz en bassist-gitarist Milangelo Martis. Afgelopen jaar won Sophia Karma met ruime meerderheid in stemmen het Tilburgse evenement Alle 015 Goed met hun inzending van ‘This Girl’.

Bente schrijft Engelstalige liedjes voor Sophia Karma. “Ik voel me daar meer in thuis” vertelde ze mij na afloop van het optreden. Sophia Karma wil in het najaar meer eigen liedjes gaan opnemen in de studio.

Meer informatie over Sophia Karma is te vinden op de Facebookpagina (voor het bezoeken van deze link is geen Facebook-lidmaatschap nodig).

Verrassend Streektalent op YouTube:

Mobiele versie afsluiten