Site pictogram Tilburgers.nl

‘Special Heroes Day’ voor jongeren met beperking

Special HeroesMeer dan zevenhonderd jongeren met een beperking doen mee aan de sportdag ‘Special Heroes Day’ op 22 mei in Tilburg.

Jongeren met lichamelijke, verstandelijke en gedragsmatige beperkingen maken tijdens de Special Heroes Day kennis met ruim twintig verschillende sporten. De leerlingen komen van vijf scholen uit het speciaal onderwijs. Het doel van Special Heroes is kinderen leren hoe leuk sporten en bewegen kan zijn. De Special Heroes Day is een symbolische afsluiting van het gelijknamige programma dat de afgelopen vier schooljaren liep binnen het speciaal onderwijs in Tilburg. Meer dan duizend leerlingen hebben via verschillende verenigingen kennis gemaakt met sport en zijn zo gestimuleerd om meer te bewegen.

De sportdag is bij de Ireen Wüstbaan in Tilburg en duurt van 10 tot 14 uur. Het event wordt georganiseerd door Special Heroes. Dit is een sportstimuleringsprogramma voor leerlingen in het speciaal en voortgezet speciaal onderwijs in de leeftijd van 16 tot en met 19 jaar.

Iedereen kan een held zijn!
Special Heroes laat kinderen met een beperking ervaren hoe leuk sporten en bewegen kan zijn. Het is een sportstimuleringsprogramma voor leerlingen in het speciaal en voortgezet speciaal onderwijs in de leeftijd van 6 t/m 19 jaar. Ook voor hen wordt het sporten met anderen gewoon, dat maakt het heel bijzonder. Samen grenzen verleggen, ieder op zijn eigen manier. Een samenwerking van NOC*NSF, Stichting Onbeperkt Sportief en de PO-Raad

Mobiele versie afsluiten